Varujan VOSGANIAN
Varujan VOSGANIAN

Senatorul de Iaşi, Varujan Vosganian, care a şi demisionat vineri, 13 februarie, din partid, a provocat o adevărată furtună în cadrul filialei judeţene a PNL, din care face parte, relatează „Ziarul de Iaşi”. Copreşedintele filialei municipale a PNL, Dragomir Tomaşeschi (ex-Forţa Civică), a cerut, printr-o postare pe contul său de Facebook, demisia senatorului Dumitru Oprea din Senat şi din funcţia de copreşedinte al filialei judeţene a PNL. Tomaşeschi îi reproşează lui Oprea o poziţie duplicitară atât în ce-l priveşte, cât şi în privinţa cererii DIICOT de începere a urmăririi penale împotriva lui Vosganian.

„În 2014 am solicitat desprinderea organizaţiei PNL Iaşi de Fene­chiu, de Chiuariu, de deputatul Crăciunescu. Am so­licitat senatorului Vosganian să renunţe la imunitatea parlamentară şi să se apere în faţa procurorilor. L-aţi apărat şi atunci, dar şi azi, nevotând solicitarea DIICOT. L-aţi pus pe Adomniţei (copreşedinte al filialei judeţene a PNL, n.r.) să mă declare persona non-grata în Podu Roş (sediul PNL, n.r.). Pentru acestea vă rog să vă daţi demisia din Senat şi din cealaltă funcţie de copreşedinte PNL“, i s-a adresat Tomaşeschi lui Oprea.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Oprea s-a declarat îngrijorat de votul din Senat în favoarea lui Vosganian.

„Au «câştigat» Vosganian, o mică parte din PNL şi o bună parte din PSD, dar au pierdul PNL, românii doritori de lucruri bine făcute, inclusiv pre­şedintele Iohannis“, a scris Oprea.

Răzpunzându-i lui Tomaşeschi tot pe Fa­cebook, senatorul a lăsat să se înţeleagă că a preferat să nu participe la vot.

„Luni, în Par­lament, văzând cum stau lucrurile, marţi seara am luat drumul Iaşului. Aşa că…“, a precizat Oprea.

Votul în urma căruia Senatul a respins cererea DIICOT a avut loc joi.

„Eu îi propun lui Tomaşeschi să devină senator, preşedinte de filială şi tot ce vrea. E copilul care tot bagă băţul prin gard şi i se pare că ograda de dincolo e mai frumoasă. Năravul din fire nu are lecuire. Ce să zic? Pe mine nu mă deranjează ce spune el şi cred că lumea vede unde există ceva de spus şi unde e vorbă goală şi îi dă ce merită“, a spus Oprea.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a cerut vineri, 13 februarie, public lui Vosganian să demisioneze din partid, afirmând că în caz contrar va cere ex­clu­derea acesteia. Poziţia de ieri a Alinei Gorghiu a fost radical diferită faţă de cea adoptată pe 23 ianuarie, când s-a aflat la Iaşi. Întrebată de cazurile liberalilor cu probleme penale, inclusiv Vosganian, Gorghiu precizase că excluderea din partid se poate face doar în cazul persoanelor condamnate definitiv. Ieri după-amiază, Vosganian a anunţat, printr-o scurtă postare pe blogul personal, că demisio­nează din PNL.

Articolul precedentBOTOŞANI: A ucis în Polonia, a fost condamnat în România!
Articolul următorAveţi copii? Uite ce trebuie să faceţi, pentru a nu fi amendaţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.