0:00

IAȘI: Procurori înghesuiți în 5 metri pătrați, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Curtea de Apel Iaşi

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au prezentat marţi, 17 februarie, raportul de activitate pentru anul precedent. La eveniment au participat reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii sau ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În raportul menţionat, pe lângă indicatorii aferenţi activităţii judiciare din anul precent, procurorii ieşeni au menţionat şi o serie de lipsuri cu care se confruntă, informează “Ziarul de Iaşi”.

„Situaţia cea mai dificilă este în cazul unităţilor de parchet din municipiul Iaşi, unde, în acelaşi imobil, funcţionează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Serviciul Teritorial DIICOT Iaşi. Astfel, unei persoane din cadrul unităţilor menţionate îi revine în medie 5,35 mp spaţiu util (împreună cu mobilier şi tehnica aflată în dotare)“, au precizat procurorii ieşeni.

Aceştia au mai arătat că parchetele din judeţ au echipamente informatice uzate moral şi funcţional, susţinând că se impune achiziţionarea altora noi.

„Parcul auto este de asemenea învechit, majoritatea autoturismelor din dotare având o vechime de peste 5 ani“, au mai spus procurorii ieşeni.

În ceea ce priveşte indicatorii din anul precedent, procurorii au notat creşteri privind numărul de dosare soluţionate. În general, activitatea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi este peste media naţională.

„În raport de cele expuse, apreciez că, datorită calităţilor profesionale ale procurorilor din circumscripţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, a echilibrului, seriozităţii, conştiinciozităţii acestora, sunt asigurate premisele obţinerii în anul 2015 a unor rezultate profesionale foarte bune de natură să contribuie la consolidarea locului şi rolului procurorului în societate“, a precizat Florin Căşuneanu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Articolul precedentIAȘI: Afaceristul Liviu Munteanu, reţinut în dosarul familiei Ponta
Articolul următorSUCEAVA: Incendiu la o biserică de patrimoniu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.