0:00

IAŞI: Poliţia te îndeamnă – NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNeglijenţa victimelor a fost și rămâne în cazul furturilor din autoturisme, una din cauzele producerii acestora, fiind lăsate diferite bunuri la vedere, pe bancheta sau pe bord, precum şi geamuri deschise şi portiere descuiate.
Cel mai frecvent mod de operare în cazul furturilor din autoturisme este sustragerea de bunuri profitând de geamul lăsat deschis/portiere descuiate, urmat fiind de utilizarea cheilor potrivite pentru a pătrunde în autoturism şi de distrugerea unui geam lateral, în general pentru a sustrage bunuri lăsate la vedere în incinta vehiculelor.

În ultimele 24 de ore au fost sesizate poliției 2 cazuri care demonstrează încă o dată că statisticile, din păcate, nu greșesc. Astfel, în seara zilei de 19.05.2015, orele 20.00, Secţia 3 Poliţie a fost sesizată de V. Mihai, de 28 ani, din Iaşi cu privire la faptul că în jurul orelor 19.00, persoane necunoscute, profitând de faptul că a lăsat deschis geamul portierei stânga faţă i-au sustras din autoturismul proprietate personală un telefon mobil în valoare de circa 500 lei.

Cel de-al doilea caz a fost semnalat în aceeași seară, de un ieșean de 36 de ani, care a reclamat că în perioada 16-19.05.2015, persoane necunoscute, profitând de faptul că portierele mașinii sale erau neasigurare, au pătruns în interior de unde au sustras faţa radio – CD-ului, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 80 lei.

***

Reamintim că în perioada mai-septembrie 2015 Inspectoratul de Poliție Județean Iași, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, derulează campania „NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!”. Acest demers are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor de şi din autoturisme, se înscrie în prioritatea naţională „Prevenirea infracțiunilor contra patromoniului” şi abordează unul dintre genurile de infracţionalitate care au un aport important la situaţia operativă. (Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Iaşi)

Articolul precedentBACĂU: A furat economiile unei bătrâne!
Articolul următorSUCEAVA: Vizită a ministrului Liviu Pop
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.