0:00

UPDATE IAȘI: Percheziţii la UMF. Comunicat DNA!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUPDATE: Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează percheziții la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași privind suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni comise în perioada 2014 – 2015. „Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014 — 2015. În cursul zilei de joi, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate nouă percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice din municipiul Iași”, se arată într-un comunicat al DNA transmis joi, 12 februarie, AGERPRES. Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile au legătură cu fostul rector Vasile Astărăstoae privind împotrivirea la executarea hotărârii ÎCCJ referitoare la incompatibilitatea sa și influențarea Senatului universității. Aceleași surse au menționat că au loc percheziții la biroul de lucru al lui Vasile Astărăstoae, biroul prorectorului didactic și la cel al președintelui Senatului UMF Iași. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Detalii: http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=5900

Procurorii au efectuat astăzi, 12 februarie, percheziţii la UMF Iaşi, informează „Ziarul de Iaşi”. Procurorii caută actele prin care Senatul UMF a luat act de decizia ANI de incompatibilitate a rectorului prof. Vasile Astărăstoae, precum şi reacţia instituţională a acestui for de conducere.

„Este vorba de un dosar de abuz în serviciu privind nepunerea în practică a unei hotărâri judecătoreşti dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în iulie 2014 prin care rectorul Vasile Astărăstoae a fost găsit în conflict de interese. Dosarul vizează refuzul Senatului de a pune în aplicare decizia judecătorească”, au precizat procurorii DNA.

Aceştia au mai adăugat că nu s-a pus sub învinuire ncio persoană şi că se cercetează fapta. Potrivit deciziei de anul trecut, Vasile Astărăstoae ar fi trebuit să renunţe la funcţia de rector. În urmă cu o săptămână, Vasile Astărăstoae şi-a dat demisia din funcţia de conducere.

Articolul precedentNEAMŢ: Incendiu la căminul de bătrâni înfiinţat de Părintele Iustin
Articolul următorNEAMŢ: Criminalul care şi-a „cosit” vecina – 10 ani de puşcărie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.