isu iasi barcaUn elev de 14 ani din localitatea Hermeziu, comuna Trifeşti, a creat panică şi şi-a speriat părinţii în ultimul hal, după ce a dispărut şi a lăsat impresia că s-a aruncat în Prut, relatează “Ziarul de Iaşi”. Acesta a fost găsit după ore bune de căutări la peste 4 kilometri distanţă de locul în care se credea că s-a aruncat, fiind dus direct la spital, pentru consultaţie. Acesta are probleme la şcoală cu media la purtare şi cu restul notelor, dar şi cu unul dintre dascăli. Profesorul de sport i-a confiscat luni telefonul deoarece s-a retras în spatele sălii cu câţiva colegi în timpul orei, cărora le arăta imagini deocheate cu femei. Ionuţ trebuia să ajungă ieri-dimineaţă la şcoală, înaintea mamei sale, care se pregătea să ajungă la şedinţa cu părinţii. Aceasta a plecat la 15 minute după fiul său, însă când a ajuns la şcoală a constatat că acesta nu este. A fost găsit după ore întregi de căutări, de către câinii Poliţiei de Frontieră. Căutările au început la primele ore ale dimineţii, când pompierii i-au găsit ghiozdanul pe malul Prutului, iar fratele lui spunea că acesta s-ar fi aruncat în apă.

„În urma activităţilor desfăşurate, copilul a fost găsit la baza digului de la ieşirea din pădurea satului Vladomira, la aproximativ 4,5 kilometri de locul unde acesta a abandonat ghiozdanul“, a precizat Mădălin Ţăranu, comisar-şef în cadrul Poliţiei.

Oficialii educaţiei ieşene atrag atenţia asupra acestor situaţii conflictuale, deoarece pot duce la drame.

„De cum am aflat am trimis inspectorul adjunct acolo, pe doamna Tănase, care ne-a ţinut la curent cu tot ce s-a întâmplat. Probabil a fost o disfuncţie în comunicare, vorbim de un elev cu note la purtare scăzute, note mici la celelalte discipline, cu filmuleţe nepotrivite la ore, cu mama chemată la şcoală… Sunt imperfecţiuni de comportament ale copilului, dar acest gest poate însemna o tentativă de a atrage atenţia, o teamă, un regret. Semnalul ar trebui să fie faptul că este o vârstă foarte fragedă, extrem de complexă din punct de vedere psihologic, cearta trebuie făcută cu măsură.  Relaţia cu familia este de asemenea importantă, oricare din aceşti factori dacă este ignorat se poate ajunge la o dramă. De aceea sunt importante aceste cursuri de educaţie parentală, părinţii trebuie să înţeleagă faptul că severitatea nu e o soluţie. Acesta este un caz ce trebuie să dea de reflectat tuturor dascălilor şi părinţilor“, a declarat Camelia Gavrilă, inspector general al ISJ.

Profesorii cred că elevul s-a speriat pentru că va fi pedepsit, şi de aceea a fugit de la şcoală. Mama băiatului poveşteşte că acesta era foarte stresat şi că în noaptea dinaintea şedinţei cu părinţii nu a dormit deloc. Motivul ar fi că i s-a scăzut nota la purtare după ce i-a fost confiscat telefonul.

„Deocamdată, elevul este la spital, i se fac nişte controale. E bine, a fost găsit ud pe haine. Am făcut o comisie de cercetare disciplinară deoarece vrem să vedem ce s-a întâmplat luni la ora de sport, este şi situaţia cu telefonul, dar credem că s-a întâmplat ceva şi acasă, în familie. Ne-am liniştit acum că a fost găsit în viaţă“, a declarat Claudia Filimon, directorul şcolii coordonatoare din Trifeşti.

După ce a fost găsit, băiatul a povestit că a avut de gând să se sinucidă şi că s-a aruncat în Prut, dar apa a fost prea mică şi nu s-a putut îneca, continuând apoi să umble ud prin gerul crunt de ieri. Medicii de la Spitalul „Sf. Maria“, unde a fost adus băiatul, au spus că starea acestuia este bună şi că elevul nu prezintă răni.

Detalii, aici: https://zch.ro/iasi-copil-cautat-prut-gasit-viu-dupa-cateva-ore/

Articolul precedentSUCEAVA: Din nou probleme cu termia
Articolul următorVASLUI: Copii salvați dintr-o casă în flăcări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.