Primaria-IasiCirca o treime din parcurile de joacă din oraş sunt practic în stadiul de ruine.Primăria vrea să le reabiliteze, încheind deja un contract de 65.000 de lei cu firma Proexap SRL Iaşi pentru proiectarea reamenajării acestora.

“Proiectul acesta vine ca o completare a demersurilor din anii anteriori, când au fost reabilitate în jur de 200 de parcuri de joacă. În prima fază vom primi indicatorii tehnico-economici, îi vom trece prin Consiliul Local, apoi vom face licitaţie pentru lucrări”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Municipalitatea a încheiat în urma cu câţiva ani un contract de 4,9 milioane de euro cu SC King Industrial Enterprises, firma din Bucureşti trebuind să furnizeze mobilier, tobogane, carusele, balansoare, bănci, coşuri de gunoi, coşuri de baschet, porţi de handbal, covoare elastice pentru terenuri de sport, aparate de fitness etc. Cheltuielile au ridicat semne de întrebare la momentul încheierii contractului, întrucât investiţia în fiecare loc de joacă ar urca până la aproape 40.000 de euro, pentru câteva piese de mobilier achitându-se aproape cât pentru un apartament. În 2013, municipalitatea a alocat fonduri de 12 milioane de lei pentru reabilitarea locurilor de joacă. Investiţiile se derulează însă în ritm de melc.

FOTO: Bună Ziua Iași