pietricica turism

iasi politie copii 04În ziua de 21 mai 2015, între orele 09.00-13.30, în baza Programului Cadru de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, precum şi a evenimentelor prilejuite de Zilele comunei Popricani, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cei din cadrul Serviciului Rutier, au desfăşurat împreună cu reprezentanţii Şcolii Gimnaziale Popricani două activităţi educativ-preventive.

A fost organizat un atelier de lucru la care au participat elevi de gimnaziu din cadrul Şcolii Gimnaziale Popricani şi ai Şcolii Gimnaziale Vânători, pe teme care vizează siguranţa minorului: reguli de comportament în şcoală, familie şi societate, consecinţele consumului de alcool şi droguri, prevederile legislative în cazul minorilor care comit infracţiuni. La finalul activităţii elevii au primit diplome de participare din partea IP.J Iaşi, precum şi materiale informativ- preventive pe linia siguranţei bunurilor personale. A mai fost organizat unui careu în curtea şcolii cu elevii celor două unităţi şcolare, în cadrul căruia poliţistii de prevenire au transmis elevilor mesaje clare privind siguranţa minorilor pe perioada vacanţei de vară.

iasi politie copii 05Totodată, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au prezentat elevilor autospeciala şi motocicleta din dotare. Au fost  transmise elevilor mesaje privind importanţa adoptării unei conduite preventive atunci când se deplasează pe drumurile publice. Prezentările au avut un caracter dinamic, interesul copiilor fiind captat de posibilitatea cunoaşterii de la poliţişti a modului de intervenţie în cazul în care este încălcat codul rutier, sau când viaţa unei persoane este pusă în pericol. Beneficiarii acestor activităţi au fost 200 elevi şi 15 cadre didactice. Au fost distribuite 200 de ghiduri cu mesaje preventive pe linia furturilor din buzunare şi genţi. (Compartimentul de Relații Publice al IPJ Iași)

iasi politie copii 06