pietricica turism

politie nu treceUPDATE: O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost strangulată sâmbătă, 28 februarie, în Parcul Copou din Iaşi cu un colier de plastic, de iubitul ei, un tânăr de aceeaşi vârstă, relatează TVR 1. Procurorii au reuşit să îl găsească pe făptaş. După aproape şase ore de audieri, au dispus ca adolescentul să fie internat la Spitalul Socola pentru expertiză psihiatrică. În funcţie de rezultat se va stabili dacă va fi arestat preventiv. Adolescentul bănuia că prietena îl înşeală şi s-ar fi hotărât să-i dea o lecţie. A invitat-o sâmbătă în Parcul Copou, într-o zonă destul de retrasă şi i-a spus că are un cadou pentru ea. În momentul în care fata aştepta să primească darul, băiatul i-a prins la gât un colier de plastic şi l-a strâns până când a lăsat-o fără suflare. Apoi a abandonat-o lângă o bancă şi a fugit. Fata a fost descoperită de către o trecătoare. Nu avea niciun act de identitate sau telefon asupra ei. Băiatul a fost ridicat azi-noapte şi dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Potrivit presei locale, avea încă la el cureaua din plastic, fatală fetei. Iniţial, nu şi-a recunoscut crima, dar până la urmă le-a spus tot procurorilor. Eduard Perju, originar din satul Horpaz, are 16 ani şi studia la un grup şcolar din Iaşi. În cazul în care va fi găsit vinovat de omor calificat, băiatul ar putea sta după gratii până la 25 de ani. Victima sa, Diana Elena Gugulica, învăţa la Liceul Dimitrie Cantemir din Iaşi. Era olimpică la Limba şi literatura română.

ŞTIRE INIŢIALĂ: O adolescentă a fost găsită moartă în Parcul Copou din municipiul Iaşi, sâmbătă după-amiază, 28 februarie, poliţiştii încercând să stabilească dacă este vorba despre o crimă sau despre o sinucidere, principala ipoteză fiind însă că fata ar fi fost ucisă, relatează gandul.info. Cadavrul fetei a fost găsit în Parcul Copou din Iaşi, trecătorii sunând la 112. Martorii şi poliţiştii ajunşi la faţa locului estimează că fata ar avea în jur de 16-17 ani, însă nu a fost găsit niciun act de identitate asupra acesteia, astfel că deocamdată nu a fost stabilită identitatea.

“În momentul în care echipajul SMURD a ajuns la faţa locului, fata era în stop cardio-respirator. Tânăra avea urme de strangulare, dar până acum nu se ştie dacă şi le-a provocat singură sau dacă este vorba de altcineva”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Echipajul SMURD a încercat timp de o oră să resusciteze pe fată, însă aceasta nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul. La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de Poliţie, care au stat de vorbă cu martorii aflaţi în parc la momentul respectiv, ancheta fiind preluată de către un procuror criminalist, care încearcă să stabilească dacă este vorba despre o crimă sau despre o sinucidere.

“Am fost sesizaţi prin 112 că o fată a fost găsită inconştientă într-un parc din Iaşi. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului. A ajuns şi un procuror criminalist care coordonează în prezent cercetările“, a declarat Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Surse din rândul anchetatorilor spun că principala ipoteză în acest caz este că fata ar fi fost ucisă.