0:00

IAŞI: Acţiuni pascale ale poliţiştilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţia ieşeană a acţionat, luni, 6 aprilie 2015, pentru  verificarea respectării modului de sacrificare a mieilor, precum şi pentru prevenirea comerţului ilicit cu carne şi produse din carne. 30 kg de carne şi produse din carne au fost ridicate, în vederea confiscării, de poliţiştii ieşeni, în urma acţiunilor ce se desfăşoară în apropierea sărbătorilor pascale. În câteva ore, poliţişti din cadrul Serviciului de investigare a criminalității economice   au desfăşurat   controale pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării cărnii şi produselor din carne. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate   9 sancţiuni contravenţionale,   în valoare de 39.00 de lei, pentru abateri la Legea nr. 12/1990. Ca măsură complementară, polițiștii au indisponibilizat şi ridicat în vederea confiscării 24   kilograme de produse din carne şi 6 kilograme de carne de miel. La activităţi, au participat şi specialişti din cadrul   Autorității Naționale Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Razie în târgul de la Scânteia

În ziua de 06.04.2015, în intervalul orar 07:00-13:00,  poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ciurea,  împreună cu specialişti din cadrul altor structuri partenere, au acţionat pentru verificarea respectării legalităţii funcţionării agenţilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ cu   produse din carne şi alte produselor alimentare sau nealimentare specifice perioadei premergătoare sărbătorilor Pascale, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ, a contrabandei cu produse accizabile. Acţiunea s-a desfăşurat pe raza de competenţă a Secţiei 2 Poliţie Rurală Ciurea, în zona târgului ce are loc săptămânal în comuna Scânteia, judeţul Iaşi, precum şi în satele arondate acestuia. Astfel, peste 35 de forţe au efectuat 47 controale la societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate şi au aplicat 36 sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 la Legea 12/1990, 6 la OUG 23/2010, 12 la OUG 195/2002 şi 2 la HG 984/2008, în valoare totală de 27.687 lei. Au fost confiscate mai multe bunuri (12 litri alcool, 9 litri lichior, 268 bucăţi de lumânări, conserve de peşte, etc.), în valoare de 1100 lei.

Exemple:
1. Ţ. Costache, de 58 ani din com. Scînteia, judeţul Iaşi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 ron, conform art.14, alin.1, lit.g din O.U.G. nr.23/2010, întrucât în calitate de deţinător a 2 cabaline oferite spre vânzare în târgul Scînteia, nu a înregistrat sau individualizat animalele prin marcaj corespunzător la Oficiul pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţean, în termen legal specificat.

2. D. Daniel, de 38 ani din com. Scînteia, judeţul Iaşi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 800 ron, conform art.14, alin.1, lit.h din OUG.nr.23/2010, întrucât în calitate de deţinător a unei cabaline, a oferit spre vânzare în târgul Scînteia fără a deţine paşaport sanitar-veterinar, necesar în cazul operării în evidenţele DSV a schimbării proprietarului/ transmitere documente.
3. C. Dorin,  de 47 ani din com. Todireşti, judeţul Vaslui a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 ron, conform art.1, lit. e din Legea nr.12/1990, întrucât a efectuat acte de comerţ cu fructe a căror provenienţă nu a putut fi dovedită.

4. S. Marius, de 32 ani din comuna Grajduri,  judeţul Iaşi a condus un autoturism pe DJ 248 în localitatea Grajduri, cu viteza de 106/h fiind depistat la controlul radar, pe porţiunea de drum cu limita de viteză de 50km/h, motiv pentru care i s-a reţinut permisul de conducere şi a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. nr.195/2002, art.121, cu amendă în cuantum de 9 puncte.

Acţiuni pascale

IAŞI: Acţiuni pascale ale poliţiştilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 5-6 aprilie a.c., Poliţia ieşeană a acţionat pentru  prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comercializării cărnii şi produselor din carne şi a altor produse de sezon. Activităţile desfăşurate se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional dispus de şeful Poliţiei Române, pentru perioada   2-9 aprilie a.c., pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti. În perioada 5-6 aprilie a.c., poliţiştii au  executat controale la societăţi comerciale şi  persoane fizice. În urma controalelor au fost constatate 9 infracţiuni,  fiind reţinută o persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni. Au fost aplicate 542 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 359.000 lei, dintre care 29 la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. De asemenea, poliţiştii au confiscat produse alimentare şi nealimentare în valoare de 6.000 lei. La activităţi, au participat şi specialişti din cadrul   Autorității Naționale Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Spre exemplu, la data de 5 aprilie 2015, poliţiştii au oprit în trafic,  şoferul unui auto,   B. Ştefan, de 37 ani, din com. Cotnari, iar la controlul interiorului autovehiculului au fost găsite produse alimentare în valoare 1500 lei, pentru care nu deţinea documente fiscale. Acestuia  i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 5000 lei, conform Legii nr.12/1990,   iar marfa găsită în autoturismul proprietate personală, a fost confiscată.

Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Iaşi

Articolul precedentNEAMŢ: Noi premii pentru sportivii de la BAO Roman
Articolul următorNEAMŢ: Elevi amprentaţi la poliţie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.