ACTUALIZARE 2: În orele serii, ISJ Suceava a furnizat un nou comunicat de presă, prin intermediul căruia a trecut în revistă toate şcolile din judeţ închise din cauza vremii. Îl prezentăm integral: “Situația unităților școlare care și-au suspendat cursurile în ziua de 12.10.2015 datorită condițiilor meteo nefavorabile și a problemelor legate de distribuția curentului electric:

1. Școala Gimnazială Dimitrie Vatamaniuc Sucevița — 217 elevi

2. Școala Gimnazială Ipotești — 340 elevi

3. Liceul Tehnologic Vasile Cocea Moldovița — 810 elevi

4. Școala Gimnazială Iulian Vesper Horodnic de Sus — 264 elevi

5. Liceul Tehnologic Nicanor Moroșan Pârteștii de Jos — 568 elevi

6. GPN Nr. 1 Drăgoiești — 31 elevi

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Prof. Anuței Ioan Cezar, inspector școlar”.

ACTUALIZARE 1: Încă o școală din județul Suceava a fost închisă, în această (12 octombrie) dimineață.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar, unitatea de învățământ afectată de vremea rea este cea din Moldovița, unde sunt înscriși peste 800 de copii (de la preșcolar, până la cei de liceu – n.r.).

„Am fost informați mai târziu despre închiderea acestei unități deoarece acolo nu a este curent, iar semnalul pentru telefoanele mobile este slab”, a precizat Gheorghe Lazăr, inspectorul școlar general.

ŞTIRE INIŢIALĂ: În două școli din județul Suceava nu se fac cursuri, astăzi, 12 octombrie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile semnalate în ultimele ore.

Aproximativ 550 de preșcolari și școlari au rămas acasă după ce școlile din Sucevița și Ipotești au rămas fără energie electrică.

„Până la acest moment, am fost anunțați că preșcolarii și elevii din două școli, Sucevița și Ipotești, nu vor putea merge la școală. Este vorba despre defecțiuni la liniile electrice, care fac imposibilă funcționarea centralelor termice. Nu putem ține copiii în frig. Orele vor fi recuperate”, a anunțat Gheorghe Lazăr, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Suceava.

Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Neamț, Viorel Stan, până la această oră, nu a fost anunțat despre închiderea temporară a vreunei școli din cauza vremii nefavorabile. Agenția Națională de Meteorologie a avertizat că a emis cod portocaliu de ninsoare valabil de duminică, ora 13, până luni, ora 10, pentru Suceava şi Neamţ. (M. TEODOROF)

Articolul precedentTânăr accidentat grav de propriul cal
Articolul următorVremea rea nu ne dă pace! Cod galben de ninsori şi vânt puternic până diseară!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.