iarna 2014 bicaz 01_resizeComparativ cu judeţul vecin, Suceava, iarna a avut un debut oarecum liniştit în Neamţ, rezultă din raportul operativ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii ISU au avut doar misiuni de degajare a părţii carosabile de arbori căzuţi sau de asigurare a prevenirii incendiilor în cazul firelor de curent căzute la sol.

“În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al judeţului Neamţ a intervenit, în cooperare cu SVSU Hangu, Ceahlău, Grinţieş, Pipirig şi Vânători Neamţ, pentru: 9 misiuni pentru degajare arbori căzuţi pe partea carosabilă; 2 misiuni de patrulare şi verificare a viabilităţii căilor rutiere (Târgu Neamţ – Petru Vodă şi Piatra Neamţ – Bisericani); 1 misiune asigurare măsuri PSI la fire de curent căzute”, se precizează în comunicatul citat.

Cu toate acestea, “la ora raportării (12.10; 5:00, n.r.), pe raza judeţului Neamţ, sunt 64 localităţi nealimentate cu energie electrică, 7 linii de medie tensiune nealimentate parţial cu 132 puncte de transformare, fiind afectaţi 13.307 consumatori”, conform aceluiaşi raport.

Cât priveşte starea drumurilor “Secţia Neamţ a CNADNR a acţionat pe data de 11.10.2015 pentru deszăpezire şi răspândire de material antiderapant pe 5 drumuri naţionale, cu 7 utilaje şi 9 lucrători. La ora raportării, Secţia Neamţ a CNADNR acţionează pentru deszăpezire şi răspândire de material antiderapant pe 7 drumuri naţionale, cu 5 utilaje şi 7 lucrători. Stoc antiderapant: sare 1.120 tone, nisip 1.078 tone. La ora raportării operatorii economici care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor judeţene au toate utilajele în baze pregatite pentru intervenţie”, se mai precizează în comunicatul ISU. (ZCH NEWS)

Articolul precedentProfesorii dau trezirea liderilor sindicali pe Facebook!
Articolul următorIntoxicaţie cu ciuperci
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.