Iarnă fierbinte la parcări, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cum o început să se cearnă omătu`, hop, apare și gălăgia, că nici la vremea asta nu se știe cine mătură omătul din parcările cu plată. Unii zice că cei ce iau banu`, dar ei nu vrea că este soțietate de la Premărie care face asta. Cei de la soțietate, ciuciu, adică voi luați mălaiul și noi să prestăm? Nu să poate. Acuma, pe noi ne cam doare în trenu` de aterizare, că nu umblăm terestru, dar deranju` ăsta cu măturatu omătului ar cam trebui rezolvat. Cumătru` zice că dom` premare ar trebui să coboare milităria den pod și să-i puie pe creștini să dea cu lopata și mătura. Care și cum, să se stabilească dupe contract, că nu se cade ca oamenii să steie cu mașinile în omăt, până se trezește cineva să măture.

O sursă de la soțietatea urbană a premăriei de la noi ne povestește că acolo la ei e foame dă bani, că s-au dat spații gheboase și cu vad, numai că cei ce le-o luat or uitat să mai plătește chiria. Așa că amploaiații s-or apucat de tremis hârtii să vină cu banii, dar când colo, bani ioc. Acuma, merge vorba că s-o mers la ușile oamenilor și acolo surprize-surprize, ceva la modul: Da`, ce mai faci cumătre!, că au uitat oamenii la ce au venit. De aici am tras de concluzie și se pare că d-aia nu vine banu` la urbane, că cum să ceri bani la cumătri, nănași și alte relății. Și uite așa soțietatea are capital extins în popor, adică teroretic e bogată, practic nu are cu ce. Ca la noi.

La partidul cu doi de p și doi de d, o seamă de aburcați pă foncții s-o socotit că o trecut un an de la alegeri și că ar cam fi vremea să vază dacă le iese ceva pe plus. Majoritatea se uită cu jind la o famelie care ia vreo trei mii de lei numai din participările la consiliile de admenistrație și mai cu seamă la un nene conselier care e bimbaș administrator la vreo trei soțietăți și care face naveta la soțietatea urbană a premăriei să culeagă informații despre cum se poate aproviziona de pleașcă propriul restorant, după modelul consacrat „dă și mie și mai vedem“ sau ceva ce aduce a mâța cu trei cocoși. Acuma, noi nu ne băgăm, da` parcă o seamă de socoteli îs mai înmulțite ca adunarea și mare lucru să nu iasă gâlceavă. Dar videm și vorghim.
Articolul precedentPRM-istul Bolcaş propus la CCR
Articolul următorCopertină scumpă la Piața Centrală