pietricica turism
tg harpa humulescuPrintre liberalii de la Târgu Neamț, se zvonește că Traian Humulescu, președintele PNL Târgu Neamț și actual șef al Ocolului Silvic din urbe, ar cam vrea să renunțe la șefia organizației. Acest lucru, spun cunoscătorii, s-ar putea întâmpla la o ședință de partid ce va avea loc săptămâna viitoare.
Contactat telefonic, Traian Humulescu nu a dorit să comenteze pe acest subiect. De cealaltă parte, Aurel Aciocârlănoae, prim-vicepreședinte PNL Târgu Neamț, spune: „Nu știu nimic oficial despre intenția domnului Humulescu de a renunța la șefia organizației, dar știu că, săptămâna viitoare, va avea loc o ședință de partid la sediul nostru, unde probabil se va discuta și acest aspect. Oricum, cineva va trebui să preia interimatul de președinte al organizației, până anul viitor, când vor avea loc alegeri, în cadrul organizației. Fiind prim-vicepreședinte, în mod normal eu ar trebui să preiau interimatul, dar cred că voi lăsa pe altcineva mai tânăr. Și nu, nu e vorba de fiul meu Andrei (n.r. Andrei Aciorcârlănoae este consilier local PNL). El este de abia la început și mai are de învățat”. Tradusă, declarația sa sună așa: oficial spun că nu știu, neoficial confirm că va veni altcineva.
Despre intenția lui Traian Humulescu de a renunța, s-a pronunțat și Maria Vrînceanu, vicepreședinte PNL Târgu Neamț și consilier local: „Este decizia dânsului și trebuie să o respectăm. Indiferent de decizia dânsului noi, cei din PNL trebuie să strângem rândurile, mai ales în această perioadă, și să ne mobilizăm pentru alegerile parlamentare din acest an”.
Plecarea lui Traian Humulescu de la șefia organizației chiar înainte de alegerile parlamentare nu ar avea sens decât în condițiile în care acesta nu dorește să mai creeze  animozități în relația sa instituțională cu PSD și primarul Harpa pe perioada alegerilor.
C.T. STURZU