Astăzi și mâine, 13 – 14 octombrie, în zona lăcașurilor de cult din Piatra Neamț și Roman care serbează Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva Jandarmii nemțeni vor acționa pentru siguranța participanților, pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și verificarea modului în care măsurile sanitare sunt respectate.

În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise, exceptate fiind persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. În Piatra Neamț această măsură a fost instituită începând cu data de 07 octombrie 2021, ora 08.00.

Începând de ieri, 12 octombrie, este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20.00 – 5.00 în Piatra Neamț, cu excepția deplasărilor justificate în interes profesional, pentru asistență sau îngrijire medicală, restricție care nu se aplică însă persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele șase luni și fac dovada îndeplinirii condițiilor. „Jandarmeria Neamț recomandă participanților la evenimentele publice care se desfășoară în această perioadă și care de regulă implică aglomerări de persoane, să dea dovadă de responsabilitate, să respecte indicațiile organizatorilor și a forțelor de ordine precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2″, precizează un comunicat de presă al Jandarmeriei nemțene.

Angela Croitoru

Articolul precedentÎn Neamț sunt 254 noi cazuri covid. Sute de infectări și în celelalte județe din Nord-Est
Articolul următorAcoperişul unei case din Bosanci distrus de flăcări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.