După câteva luni de investigații, polițiștii de la judiciar din Piatra Neamț l-au identificat pe individul care a buzunărit un cunoscut antrenor de handbal, în ziua de 13 februarie, în timp ce se afla într-o carmangerie din piața centrală. Cazul a fost prezentat de Mesagerul de Neamț într-un film care a devenit viral pe You Tube. În ciuda imaginilor prezentate, la vremea aceea nimeni nu părea să-și amintească nimic. Amănunte aici.

Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Roman, tatăl a doi copii. Faptul că individul a comis o infracțiune, într-un magazin, fără să știe că este filmat de camerele de supraveghere, creează premisa lipsei de siguranță cu care oricine se poate confrunta, mai ales la cumpărături, când este mai atent la ceea ce vede în galantare, decât la propriul buzunar. Și, extrem de des, cauza socială este cea care stă la baza unor astfel de acțiuni. Totuși, autorul furtului a avut suficiente resurse încât să-și angajeze un avocat care l-a îndemnat să restituie banii părții vătămate și s-o roage să-și retragă plângerea, posibilitate prevăzută, de altfel, de Codul penal. Așa s-a și întâmplat.

Antrenorul s-a bucurat că și-a recuperat cei 700 de lei, autorul faptei (care nici nu poate fi numit hoț, pentru că nu-i va rămâne nicio urmă în cazier) s-a bucurat că a scapat de dosarul penal, iar avocatul s-a bucurat că a câștigat ușor un ban. Singurii care nu se bucură în situații de genul acesta sunt polițiștii care muncesc degeaba luni în șir până identifică suspecții și apoi constată că au funcționat ca niște recuperatori profesioniști. Și voluntari. Așa cum prevede noul Cod Penal. (C.M.)

FOTO: Mesagerul de Neamț

Articolul precedentTineri artişti plastici din Iaşi şi Piatra-Neamţ invitaţi să expună în Israel
Articolul următorACTUALIZARE Accident la ieșirea din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.