Un bărbat de 52 de ani, din Târgu Neamț, a fost reținut de polițiști și apoi plasat sub control judiciar de procurorul de caz, după ce-a comis două spargeri în aceeași zi (16 aprilie).

”Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat că, cel în cauză ar fi pătruns prin efracție într-un imobil nelocuit, de unde ar fi sustras mai multe bunuri de uz casnic, obiect de decor și produse electrice, fiind depistat în flagrant delict în apropierea locuinței de o altă persoană. Polițiștii au extins cercetările și au stabilit că, în cursul aceleiași zile, bărbatul ar fi pătruns în locuința unui alt bărbat de unde ar fi sustras echipamente de schi în valoare de 14.000 de lei, în împrejurări similare. Prejudiciul creat prin activitatea infracțional a fost recuperat integral de polițiști”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Pentru a preveni furturile din locuinţe, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vă recomandă:

  • Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;
  • Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;
  • Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;
  • Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!
  • Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.
  • Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp Poliţia! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

C.M.

 

 

Articolul precedentUn bărbat a amenințat că se aruncă de pe un stâlp de înaltă tensiune
Articolul următorCrește numărul localităților din zona roșie Covid în județul Neamț