telefoaneO nouă metodă de a fura telefoane mobile a fost pusă în practică de un tânăr de 25 de ani din Iaşi, care a folosit-o, cu succes, atât în localitatea de domiciliu, cât şi în Roman şi în Târgu Neamţ. Individul juca rolul unui tată grijuliu şi revoltat, aborda oamenii pe stradă şi le spunea direct că i-au bătut copilul. Avea tonul ferm şi ameninţător şi reuşea să-i intimideze, dar lăsa o portiţă de scăpare: confruntarea. Sub pretextul că se duce acasă să-şi cheme copilul agresat la recunoaştere, atrăgea oamenii în scări de bloc şi-i punea să aştepte.

Ca garanție că persoanele vătămate vor rămâne acolo până se va întoarce el, le cerea telefoanele mobile, iar după ce le primea pleca prin cea de-a doua ieșire a blocului”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. “Având în vedere că tânărul era căutat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt cu acest mod de operare, polițiștii ieșeni l-au depistat şi l-au reţinut pentru o faptă similară”.

Urmează ca anchetatorii să stabilească exact câte furturi de telefoane a comis individul şi cui a vândut aparatele şi, într-o eventualitate fericită, să le recupereze.

C. MIRCEA