Vineri, 26 martie, în jurul orei 20.30, într-o pădure din Bozieni a avut loc o acțiune a poliției ce s-a soldat cu 16 focuri de armă, ca într-un adevărat film de acțiune. Polițiștii Secției Rurale Ion Creangă au fost sesizați de pădurarul din localitate despre faptul că mai multe persoane taie și fură lemne din fondul forestier al localității, indicându-le și zona în care aceștia acționau.

Echipajul de poliție s-a deplasat imediat la fața locului, a găsit o căruță plină cu lemne, condusă de un bărbat de 52 de ani, din Bozieni, care era însoțit de mai multe persoane. La vederea polițiștilor, căruțașul și ceilalți au devenit recalcitranți și i-au amenințat pe cei doi agenți cu bâtele. Pentru că au fost somați să înceteze și nu s-au conformat, ba dimpotrivă au devenit și mai violenți, unul dintre polițiști a tras 16 focuri de armă, fără a-i răni însă.

La fața locului a fost solicitat sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale care l-au prins pe căruțaș și l-au condus la sediul poliției, moment în care celelalte persoane au părăsit locul faptei.

Căruțașul a fost reținut pentru 24 de ore, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt, tăiere de arbori și ultraj. Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman urmează să stabilească cu exactitate cercul de suspecți, măsura în care aceștia s-au implicat în furt şi, implicit, să ia măsurile legale care se impun.

„Pentru prevenirea comiterii delictelor silvice și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, au fost stabilite măsuri concrete de suplimentare a dispozitivului de ordine și siguranță publică pe raza localității Bozieni şi organizarea de acţiuni preventiv-reactive”, a precizat Georgiana Moșu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentAlți 115 nemțeni pozitivi la coronavirus. Piatra-Neamț a trecut de 3 la mie incidență
Articolul următorPatru adolescente rănite într-un accident la Pângărați
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.