Furios că aleasa l-a înșelat, dovadă fotografiile grăitoare din telefonul ei, un tânăr de etnie romă, de 19 ani, a provocat un scandal imens, la Horia. Încăierarea între familiile tinerilor n-a putut fi potolită decât după ce polițiștii au chemat în sprijin pe luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale al Poliției Neamț.

foto arhiva

Incidentul s-a petrecut vineri, 21 iunie, la amiază. Când a văzut că iubita lui îl înșeală, tânărul a decis să rupă legământul și să trimită fata înapoi, familiei. Tatăl fetei a încercat să-l convingă pe ginere că presupusa rușine nu-i decât o neînțelegere și de aici a pornit bătaia între cele două familii. Chemați prin apel la 112, polițiștii au fost nevoiți să apeleze la mascați pentru a preveni vărsarea de sânge.

Luptătorii SAS i-au potolit pe toți și, în final, 4 scandalagii au fost încătușați. „La data de 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați despre faptul că pe o stradă din localitatea Horia a izbucnit un conflict între mai multe persoane. Ca reacție imediată, la fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat și sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Neamț, care au aplanat cu operativitate altercația izbucnită. Din anchetă a reieșit că, pe fondul unor neînțelegeri survenite, mai multe persoane și-ar fi adresat reciproc expresii jignitoare și injurii. În urma probării activității infracționale a celor implicați, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de patru persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 54 de ani, toți din Horia, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Neamț”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Sâmbătă, 22 iunie, cei patru țigani au fost duși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, iar procurorul a decis ca toți să se întoarcă acasă, sub control judiciar pentru 60 de zile. Cu alte cuvinte, cele două familii trebuie, printre altele, să stea la distanță, una de alta, iar polițiștii din comună trebuie să fie atenți ca acest conflict să nu degenereze în noi violențe.

(C.I.)