pietricica turism

Zicala ”clientul nostru, stăpânul nostru” a fost adaptată de un om de afaceri ”cu idei” din Roman și transformată în ”clientul nostru, fraierul nostru”. Polițiștii care au făcut un control, în ziua de 9 decembrie, la firma romașcanului, în cadrul unei acțiuni ample de prevenire și combatere a ”ilegalităţilor în domeniul producerii şi comercializării produselor agroalimentare”, au găsit niște surprize.

”În urma activităților desfășurate a fost identificată cantitatea de 200 kg peşte viu, specia păstrăv, pentru care la respectivul punct de lucru nu existau documente de provenienţă”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”De asemenea, în unitatea comercială a fost identificată cantitatea de 105 kg de hering, decongelat și acoperit cu sare, ce urma a fi comercializat ca scrumbie sărată. Ca urmare a celor constatate s-a solicitat sprijin de specialitate din partea Direcției Sanitar-Veterinare Neamț, care în urma verificărilor efectuate a constatat că respectivul sortiment de pește este impropriu consumului uman, fapt pentru care întreaga cantitate a fost confiscată, sigilată şi predată, în vederea distrugerii autorizate”.

Nu doar că nu era scrumbie, dar nici măcar nu mai era comestibil peștele congelat, decongelat, sărat și ”pregătit” pentru vânzare. Prin urmare, întreaga cantitate a fost confiscată, iar ”scrumbia” urmează să fie distrusă.Comerciantul s-a ales cu dosar penal pentru înşelăciune, procesarea fără drept de produse obţinute din pescuit şi acvacultură şi deţinerea, comercializarea de peşte fără documente legale de provenienţă.

În total, în cadrul acțiunii polițiștii au constatat în flagrant trei infracțiuni și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.200 de lei, majoritatea pentru abaterile de la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Totodată au fost confiscate bunuri în valoare de 6.720 lei. (C.M.)