afis salvati copiiiCu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, sărbătorită pe 20 noiembrie, “Salvați Copiii” lansează o amplă campanie de promovare a liniei telefonice Help-Line – 0800.070.040 și a platformei www.copiisinguriacasa.ro.

Aceasta este dedicată părinților și copiilor afectați de migrația economică, persoanelor în grija cărora rămân copiii, dar și specialiștilor din domeniul protecției copilului și educației sau altor persoane interesate.

Cele două instrumente (telefon și platformă online), unice în România, au fost lansate la finalul lunii octombrie în cadrul unui eveniment organizat de “Salvați Copiii” cu sprijinul Administrației Prezidențiale. Linia telefonică Help Line 0800.070.040 este un număr oferit de Digi, apelabil gratuit pe teritoriul României, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă. De luni până vineri, în intervalul orar 9:30-17:30, un psiholog și un consilier juridic oferă consiliere pe teme psiho-sociale și juridice persoanelor interesate.

Platforma online www.copiisinguriacasa.ro include articole dedicate părinților și persoanelor în grija cărora au rămas copiii, specialiștilor din domeniu, dar și copiilor, precum și o secțiune prin care se pot adresa întrebări specialiștilor “Salvați Copiii”, care vor oferi în timp util răspunsuri prin e-mail.

”La 25 de ani de la ratificarea de către România a Convenției ONU, una dintre principalele probleme cu care ne confruntăm, atunci când vine vorba despre respectarea drepturilor copiilor, este migrația economică a părinților. Prin campania pe care o lansăm ne dorim să contribuim la conștientizarea tuturor părților implicate asupra acestei situații” – Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației “Salvați Copiii”.

Vor fi lansate și campanii locale care au ca principal obiectiv informarea părinților care au plecat (prin intermediul rudelor care îngrijesc copiii) sau urmează să plece la muncă în străinătate cu privire la cele două instrumente nou lansate, dar și cu privire la obligațiile care le revin atunci când părăsesc țara, în vederea desemnării unui reprezentant legal al copilului, și la riscurile pe care le implică pentru copii plecarea lor la muncă în străinătate. Inițiativa include organizarea de caravane, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, la care vor participa specialiștii “Salvați Copiii” și care vor fi sprijinite de Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. În perioada noiembrie 2015 – mai 2017, caravanele locale vor viza Capitala, precum și județele Argeș, Brașov, Dolj, Constanța, Dâmbovița, Hunedoara, Caraș-Severin, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Timiș, Mureș. În restul județelor țării, cu sprijinul DGASPC-urilor sau al altor instituții județene, se vor desfășura campanii de informare.

Articolul precedentPIATRA NEAMŢ: Ziua Drepturilor Copiilor la Complexul “Elena Doamna”
Articolul următorTragedia „Colectiv” – Bilanţul deceselor: #58
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.