pietricica turism

Babeanu se apara la Cristina Laszlo

Momentul adevărului

Romașcancele primesc astăzi vizita echipei Corona Brașov, în Sala Sporturilor, în cadrul etapei a 6-a, din Liga Națională Feminină. Etapa trecută Brașovul a învins campioana HCM Baia Mare, provocând demisia antrenorului Costică Buceschi. După cum a pornit în campionat, echipa brașoveană și-a depus candidatura pentru cucerirea titlului național. Partida de astăzi încheie etapa a 6-a, însă etapa viitoare Romanul va juca pe terenul campioanei HCM Baia Mare, echipă pe care a întâlnit-o și în Supercupa României, la începutul sezonului.

Corona a provocat prima înfrângere campioanei

Corona a izbutit să o învingă pe HCM Baia Mare, în etapa trecută, cu 29-28, în fața propriilor suporteri, după ce a fost condusă aproape o repriză și jumătate de formația campioană. Brașovencele au în Brădeanu și Zamfir două marcatoare de excepție, iar extrema Neagu este cea care a făcut diferența în derby-ul cu Baia Mare, în fața propriilor suporteri. Oaspetele de astăzi ale romașcancelor au o pregătire fizică exemplară și destule jucătoare capabile să facă diferența. Acest aspect a fost scos în evidență și de Brădeanu, liderul echipei Corona, după victoria cu HCM Baia Mare, din etapa trecută: „A fost greu, presiunea a fost mare, pentru că ne-am dorit mult să câştigăm. Am început mai ezitant, însă important este că nu am cedat a doua repriză”. Munca, cea care a făcut diferența cu Baia Mare a fost scoasă în evidență și de tehnicianul Bogdan Burcea: ”Am avut şi greşeli, fără de care cred că ar fi putut să ne fie puţin mai uşor… Până la urmă ne-a surâs succesul, în faţa unei echipe valoroase”.

Plusuri și minusuri

De partea cealaltă, Romanul lui Florentin Pera a demonstrat în Supercupa României că formația din Baia Mare poate fi bătută, cu dăruire și o apărare atentă. Acesta poate fi atuul gazdelor și în partida de astăzi, cu Corona: apărarea agresivă, dublată de contraatacuri rapide. Timoshenkova, dacă prinde o zi fastă, poate închide poarta nemțencelor, astfel încât inventivitatea coordonatorului Stoleru și inspirația interului Băbeanu, ori forța de pătrundere a Ralucăi Agrigoroaie vor conta foarte mult în meciul de astăzi. Ratările par a fi ”călcâiul lui Ahile” în echipa romașcană, după jocul câștigat etapa trecută la Constanța.

“A fost o victorie muncită şi n-a fost deloc o misiune uşoară, în faţa unei echipe care a ţinut piept, în etapele precedente, unor formaţii puternice, precum Corona sau Baia Mare. Mă bucură că am câştigat. Mă supără că ratăm incredibil. Până în minutul 30 am avut 8 ratări din poziţie unul la unul cu portarul. Faza de apărare a mers bine. Trebuie să îmbunătăţim atacul. Ne aşteaptă un meci foarte dificil cu echipa din Braşov. Am prins 3 victorii la rând. Este foarte important să ne mobilizăm şi mai bine în jocul următor şi, repet, să fim mai concentraţi la finalizare”, a spus ușor supărat pe ratări, tehnicianul Florentin Pera, după meciul câștigat la Constanța, cu 20-14. Desigur, publicul nemțean va avea și el un cuvânt de spus în ecuația meciul de astăzi cu Corona, ocupanta locului secund în clasamentul la zi, la egalitate de puncte cu CSM București. ”Am încredere că echipa va fi din ce în ce mai bună. Mulţumim suporterilor pentru că au fost alături de noi şi că ne-au ajutat să depăşim momentele grele. Tot împreună vom reuşi un sezon bun, care să se încheie cu atingerea obiectivelor de performanţă propuse”, a mai spus Pera.

HCM Roman - HCM Baia Mare

”Ape învolburate” la Baia Mare

Etapa viitoare, sâmbătă, 27 septembrie, de la ora 11, HCM Roman va juca pe terenul campioanei HCM Baia Mare și poate profita de degringolada iscată după declarație primarului Cătălin Cherecheș, care a spus că nu mai are încredere decât în jucătoare, după înfrângerea de la Brașov. Nici măcar victoria clară de la Târgu Mureș, cu 41-21, din etapa a 6-a, n-a limpezit apele în fieful echipei de la Baia Mare.

“Toţi paşii care s-au făcut de la începutul campionatului şi până la Braşov, au fost paşi greşiţi, în ciuda celor 4 victorii. Faptul că ai un rezultat pozitiv cu echipe slabe şi jocul este unul care lasă de dorit trebuia să dea de gândit conducerii clubului şi antrenorilor. Suntem cei mai buni sportivi, dar când vine un antrenor şi ne vorbeşte în limba chineză cum să înţelegem tactica, cum să jucăm în atac? Asta se întâmplă în acest moment în relaţia dintre antrenor şi echipă: antrenorul vorbeşte limba chineză!”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare.

Și președintele de onoare al HCM Roman, primarul Laurenţiu Leoreanu este un caracter temperamental. La meciul cu Cetate Deva a adresat mai multe reproșuri arbitrilor, iar în ultimele minute ale primei reprize a stat în spatele porții, negăsindu-și loc în tribuna oficială. Însă calmul și liniștea înaintea acestei duble de foc, contra Coronei și campioanei HCM Baia Mare, a fost dat de conducerea administrativă nemțeană, care nu a agitat spiritele și a îndemnat echipa să privească jocurile ca pe două meciuri obișnuite din campionat.

Mihai STOIAN