Inclestare pe semicercul romascan

HCM Roman este invincibilă după cinci etape scurse din Liga Națională Feminină de Handbal și este pe locul doi, la egalitate de puncte cu HC Baia Mare, reprezentanta României în acest sezon în Champions League. Echipa antrenată de Florentin Pera a bifat a cincea victorie din această stagiune, 26-20 (14-14), în deplasare, la Strejnic cu CSM Ploiești.

Pierdere mare în startul jocului         

Romanul a jucat la Strejnic, practic, fără interul Gabriela Mihalschi, accidentată în minutul 9 al partidei, după un contact dur cu o adversară. Gruparea romașcană a avut parte de o replică dură din partea prahovencelor, cel puțin în prima repriză, terminată la egalitate. Diferența s-a făcut însă la reluare, când, în primele zece minute CSM Ploiești a punctat doar de două ori, în timp ce Romanul a făcut-o de șase ori. Absența interului Mihalschi a fost suplinită de jocul excelent al Danei Băbeanu, MVP-ul meciului, cu 9 goluri marcate. Pavăl a arătat că este o jucătoare pe care se poate conta, în orice joc, ea înscriind de 6 ori în poarta prahovencelor. Forma portarului Tereza Pâslaru a înclinat decisiv balanța victoriei în favoarea coechipierelor sale, intervențiile ei, limitând la șase numărul golurilor marcate de gazde în repriza a doua. Partida de la Strejnic s-a terminat în cele din urmă 26-20, iar HCM Roman rămâne la egalitate de puncte cu HCM Baia Mare, următoarea adversară a nemțencelor.

Declarații după joc

Florentin Pera, antrenor HCM Roman: „Mă bucur că am obținut o victorie importantă la Ploiești, având în vedere că am avut destule probleme de sănătate. Înaintea acestui meci am avut trei fete răcite, care nu s-au putut antrena, la fel am avut ghinion la începutul meciului prin accidentarea Gabrielei Mihalschi în minutul 9, care ne-a dezechilibrat atât în atac, cât și în apărare. Ne ajută foarte mult că avem trei zile de pregătire în plus pentru meciul de pe 16 octombrie, ţinând cont de problemele de lot pe care le avem. Este foarte important că am obţinut a cincea victorie consecutivă înaintea celui mai greu joc al nostru din acest început de campionat, cu pretendenta numărul 1 la câştigarea titlului, HCM Baia Mare”.

Mircea Anton, antrenor CSM Ploiești: „Un joc foarte echilibrat în prima repriză și cred că noi am fost surpriza plăcută. Intervențiile Terezei Pâslaru au făcut ca noi să nu conducem la pauză. Am început destul de șters a doua repriză, după care ne-am revenit, dar diferența a fost destul de mare. Pentru noi, un plus pentru Cristescu și Ifrim și pentru Anghelina și Roman pe faza de atac, pentru că în defensivă au fost deficitare”.

CSM Ploiești-HCM Roman 20-26 (14-14)

CSM Ploiești: Cristescu, Ifrim (portari), Roman 5 goluri, Anghelina 5, Ștefan 3, Iovănescu 3, Geană 1, Dincu 1, Chiricuță 1, Dinu 1.
HCM Roman: Pâslaru, Vișan (portari), Băbeanu 9 goluri, Pavăl 6, Agrigoroaie 5, Stoleru 3, Horobeț 2, Amoagdei 1.

Cristi SOROCEANU