pietricica turism

HCM Roman (3)

După o pauză de două săptămâni, campionatul Ligii Naționale de handbal feminin se va relua cu 6 dintre meciurile din etapa a 9-a. HCM Roman, ocupantă a locului al șaselea și pregătită de antrenorii Florentin Pera și Viorel Lazăr, va juca pe teren propriu cu HCM Râmnicu Vâlcea, a noua clasată, echipă care-l are ca antrenor pe Dumitru Muși, predecesor al lui Pera pe banca tehnică a formației romașcane. Partida se va juca duminică, 19 octombrie, de la ora 11, în Sala Sporturilor din Roman.

“Tot lotul este apt de joc și ne dorim, pe lângă cele 3 puncte, să avem o exprimare cât mai bună. De fapt, îmi doresc un joc exact, cu o apărare agresivă și compactă. Orice joc este dificil. Echipa din Vâlcea este foarte mult schimbată față de anul trecut. Are 10 jucătoare aduse în acest campionat, dintre care 3 sunt străine. Omogenitatea nu este la un nivel ridicat dar, individual, lotul de la Râmnicu Vâlcea stă foarte bine. Este contracandidată a noastră pentru ocuparea unui loc în play-off. Am încredere că fetele noastre conștientizează importanța acestui joc. Vrem să reducem cât mai mult numărul ratărilor”, a declarat Pera.

Una dintre partidele din etapa a 9-a, chiar cea dintre principalele candidate la titlul național, s-a disputat, în devans, în 5 octombrie. Atunci, HCM Baia Mare a învins, pe teren propriu, pe CSM București cu 24-21 (12-11). Astfel, echipa maramureșeană, campioana din sezonul precedent, a urcat pe locul I. Programul etapei a IX-a mai conține meciurile: Corona Brașov – Dunărea Brăila (18 octombrie, ora 11.15), SCM Craiova – Mureșul Târgu Mureș (18 octombrie, ora 16), CSM Ploiești – Universitatea Cluj (19 octombrie, ora 11), U Neptun Constanța – HC Zalău (19 octombrie, ora 12), Cetate Deva – CSM Unirea Slobozia (19 octombrie, ora 18).

M. STOIAN