pietricica turism

“Când ești sărac, îți prelungești agonia. Numai noi știm cum rezistăm și existăm”, a descris succint starea de fapt, profesorul Dan Valentin, antrenorul echipei feminine de handbal HCF Piatra Neamț (locul VII, 25 puncte). După o pauză de două săptămâni, elevele sale revin pe semicerc. Ele înfruntă gruparea Știința București (locul VI, 33 puncte), sâmbătă, 25 martie, de la ora 11:00, în Sala Polivalentă de pe Calea Romanului.

Meciul ar fi trebuit să aibă loc duminică însă la cererea echipei din Capitală, care are programată o manifestare la Facultate, s-a hotărât disputarea acestei partide cu o zi mai devreme. “Avem în continuare jucătoare care încă nu și-au revenit pe deplin după accidentările suferite. Simona Miron are în jur de două săptămâni de când a intrat în pregătirea normală, Anca Oancea încă nu și-a făcut stagiul de recuperarea totală, mai are încă o lună, iar Oana Rotaru Teleucă joacă la o capacitate mai redusă din cauza problemelor ei mai vechi de sănătate“, a mai precizat antrenorul emerit Dan Valentin.

În tur, pietrencele s-au întors victorioase de la Știința București, scor 26-23 (14-11) și își doresc să câștige și mâine. “Este o echipă cu potențial studențesc, o echipă cu posibilitate mai mare de selecție. Antrenor este fostul portar de la Dinamo, Sorin Bârza. Noi o să încercăm să jucăm ce știm mai bine și, după cum s-a mai întâmplat, am reușit să surprindem echipe mult mai bune decât a noastră”, a conchis tehnicianul pietrean. (Ana MOISE; FOTO: Gelu CRĂCANĂ)