0:00

Handbalistele de la HCF Piatra Neamț au învins, duminică, 26 februarie, echipa care a promovat sezonul trecut în Liga Națională, CS HM Buzău, dar nu s-a mai înscris din cauza problemelor financiare. După ce la pauză au condus cu o diferență de 4 goluri (17-13), elevele profesorului Dan Valentin s-au impus la limită, scor 28-27. Golul care a adus toate cele trei puncte echipei HCF a fost marcat de Simona Miron în ultimele secunde de joc.

HCF Piatra Neamţ – CS HM Buzău 28-27 (17-13), ZCH NEWS - sursa ta de informații„Conduceam cu 25-19, când mai erau 7 minute de joc, dar din păcate a urmat o perioadă de cădere a noastră și ne-au egalat. N-am disperat și, în ultimele momente ale întâlnirii, am reușit să ne adjudecăm victoria, pentru că era nedrept să se termine egal. Toată echipa-i de felicitat pentru că am avut perioade de dominare clare. Aș vrea să-i mulțumesc domnului doctor Dan Vlad Filimon pentru sprijinul acordat în recuperarea sportivelor Oana Rotaru Teleucă și Raluca Balint. Mă bucur că și Simona Miron a jucat aproape o repriză și ceva după operația grea pe care a avut-o. Buzoiencele alcătuiesc o echipă bună, bătăioasă la care încă mai joacă veterana Anca Lipan și joacă bine. De mult nu am mai învins Buzăul și ne bucurăm că am reușit acum„, a declarat profesorul Dan Valentin.

Pentru HCF au marcat: Dorneanu (7 goluri), Molnar (7), Rotaru (5), Balint (4), Miron (4), Creangă (1). Partida a început cu un sfert de oră întârziere, deoarece cei doi arbitrii (Băbău-Roibu din Ploiești), au avut de oficiat înainte și meciul de juniori III dintre LPS Piatra Neamț și LPS Vaslui I.

Profesorul Dan Valentin a mai menționat că chestiunile financiare încă nu și-au găsit rezolvare. „Trebuie să facem ceva și financiar, pentru că altfel murim în glorie”. Cu 25 de puncte, HCF Piatra Neamț a urcat pe locul al 7-lea în clasament și va juca, pe 3 martie, la Dinamo București, după care campionatul se va întrerupe două săptămâni pentru a permite participarea naționalei de tineret a României la turneul de calificare la Campionatul European U19 din Spania. (Ana MOISE; FOTO: Gelu CRĂCANĂ)

Articolul precedentLaurențiu Leoreanu și-a prezentat raportul de primar al Romanului
Articolul următorBalul Vânătorilor – seară cu voie bună şi poveşti vânătoreşti
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.