0:00

Harta înscrierilor la pregătitoare. Ce se întâmplă în următoarele etape?, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016 (prima etapă). Datele înregistrate în sistem indică faptul că până vineri, 6 martie, ora 18:00, au fost completate la nivel naţional 138.663 de cereri. Dintre acestea, 113.053 (81,5%) de cereri vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împlinită înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 25.610 (18,5%) cereri, copiii cu vârsta de 6 ani, împlinită începând cu data de 1 septembrie 2015.

Părinţii sau tutorii legali mai au la dispoziţie şi săptămâna care urmează pentru a completa în prima etapă cererile de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016 (ultima zi de înscrieri: 13 martie). În cazul copiilor a căror vârstă permite înscrierea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 08:00 – 20:00 (luni-vineri), respectiv 8:00 – 13.00 (sâmbăta). În intervalul 20 – 21 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere. Luni, 23 februarie, a început şi înscrierea copiilor în clasa I, în unităţile şcolare din circumscripţia de care aceştia aparţin. Înscrierea se va face direct la sediul unităţilor de învăţământ, pe acelaşi segment orar destinat şi înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Etapa se va încheia tot în data de 13 martie. Pentru părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, MECS a alocat perioada 23 martie – 3 aprilie. În data de 10 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Articolul precedentNEAMŢ: Recital al absolvenţilor Academiei „Gheorghe Dima”
Articolul următorNEAMŢ: Ţigări de contrabandă la Săbăoani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.