humulescu - harpa

Primarul Daniel Harpa și viceprimarul Traian Humulescu s-au întors recent din Republica Moldova, în urma unei vizite oficiale la invitația primarului orașului Dondușeni, Simion Rotaru. Din delegația orașului Târgu Neamț au mai făcut parte și preotul paroh al bisericii din satul Plăieșu, Ioan Antistescu, preotul bisericii Sf. Nicolae din Humulești, Viorel Cojocaru și Protopopul din Târgu Neamț, Ioan Dogaru, alături de directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, Dorin Moroșanu. Oficialii au făcut demersuri pentru concretizarea unei înfrățiri între cele două orașe. Delegația noastră a fost primită în prima zi de primarul orașului Dondușeni, dar și de vicepreședintele Raionului, Tatiana Cojocaru. Atât edilul, cât și vicele au fost impresionați de primire, mărturisind că frații de peste Prut sunt foarte ospitalieri.

„A fost o vizită foarte frumoasă, am fost primiți foarte bine. În prima zi, ne-am deplasat la sediul Raionului, după care am vizitat Liceul «Alexei Mateevici», Casa de Cultură, parcul orașului, biserica, unde s-a oficiat o slujbă de către preoții noştri, alături de preoții de acolo. Vineri am fost primiți de președintele raionului, domnul Pavlov, după care am vizitat spitalul, unde am constatat o curățenie și o ordine exemplare. De asemenea, am vizitat și Cetatea Soroca și Mănăstirea de maici, Rudi. La întoarcere am fost într-un sat de lipoveni, numit Pocrovka, unde am fost plăcut impresionați de tradițiile și obiceiurile lor”, a declarat viceprimarul Traian Humulescu.

În urma acestei vizite, primarul Daniel Harpa a demarat o ințiativă ce implică școlarizarea unor copii din orașul Dondușeni la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”.

„În urma vizitei în orașul Donsușeni, unde am fost primiți extraordinar și unde am constatat o deschidere pentru colaborare, am pus bazele unui parteneriat în domeniul educațional, ce constă în școlarizarea unor copii din acel raion aici la noi la Colegiul «Ștefan cel Mare». Eventual, o să ne gândim chiar și la înființarea unei clase pentru acești copii. Intenționăm să ne înfrățim cu orașul Dondușeni, de aceea vom începe să facem demersuri în acest sens. O vizită reușită, din care putem fructifica eventuale parteneriate culturale, sociale, sportive și chiar economice”, a precizat edilul din Târgu Neamţ.

Orașul Dondușeni are o populație de 10.500 de locuitori, iar raionul din care face parte, numără aproximativ 45.000 de locuitori.

Ciprian Traian STURZU