Nici nu a venit bine primăvara şi pe gospodari i-a apucat… hărnicia. Ca în fiecare an, în ciuda avertismentelor pompierilor, hărnicia s-a manifestat tot în absenţa… creierului. De aceea, sâmbătă, 4 martie, pompierii militari din Suceava au intervenit pentru stingerea a nu mai puţin de… 8 incendii, care au izbucnit în urma focurilor deschise pentru igienizarea terenurilor și pentru curățenia de primăvară.

Evenimentul nu a constituit deloc o joacă, ci mai curând un crud avertisment, întrucât incendiile au afectat aproape 13 hectare. Au fost incendii în Câmpulung Moldovenesc (50.000 mp), Vadu Moldovei (50.000 mp), Vicovu de Sus (10.000 mp), Rădăuți (5.000 mp), Bunești (5.000 mp), Mănăstirea Humorului (5.000 mp), Șcheia (2.000 mp) și Vamă (100 mp).

“Cea mai complexă intervenție s-a înregistrat pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde au fost mistuite de flăcări aproximativ 4 hectare de vegetație uscată, dar și un hectar de litieră, plantație de molid de un an (pe aproximativ 40 de ari) și resturi de exploatare forestieră. Incendiul nu a afectat coronamentul arborilor maturi. Vântul puternic și vegetația foarte uscată au favorizat extinderea cu repeziciune a flăcărilor, care au afectat parțial și au pus în pericol întregul fond forestier din zonă. Intervenția a fost extrem de grea, în condițiile în care în zonă nu existau surse de apă, iar terenul accidentat și greu accesibil a amplificat efortul depus pentru lichidarea incendiului de forțele care au intervenit (26 de pompieri militari, 15 lucrători ai Ocolului Silvic Pojorâta, 10 membri ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență, 6 jandarmi și 4 polițiști)”, a declarat plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Alte detalii AICI. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)

Articolul precedentŞoferi amendaţi pentru problemele tehnice ale maşinilor
Articolul următorLIGA A II-A: CS Baloteşti-Foresta Suceava 2-0 (0-0)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.