pietricica turism

Handbaliștii profesorilor Adriana și Răzvan Caba, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Piatra Neamț, au adus prima medalie în acest an la jocurile sportive. Ei au devenit vicecampioni naționali școlari, duminică, 28 mai, după ce au pierdut finala etapei naționale a Olimpiadei Gimnaziilor de la Buzău. Pietrenii au cedat în ultimul act, cu 13-15, în fața echipei din Focșani. În semifinale, Florea, Nica și compania au dispus cu 20-18 de o formație a unei școli din Topoloveni (Alba).

“Din păcate, ne-am împotmolit ca țiganul la mal, adică ne-am bătut singuri. Am fi putut să câștigăm și finala. Cred că oboseala și lipsa meciurilor de pregătire ne-au făcut să nu devenim campioni naționali școlari, deși am fi meritat. Turneul a fost foarte greu, pentru că în serii s-au jucat și câte două meciuri pe zi”, a declarat profesorul Răzvan Caba.

Pe lângă medaliile de argint, echipa LPS Piatra Neamț s-a mai mai întors și cu un valoros premiu individual, Robert Florea fiind declarat cel mai tehnic jucător al competiției. Elevi în clasele a VII-a și a VIII-a, handbaliștii profesorilor Caba au evoluat în Campionatul Național la secțiunea juniorilor trei.

Toate meciurile au fost strânse. Singurul joc pe care l-am câștigat mai lejer a fost cu Școala nr. 2 din Reșița, scor  26-19. Dacă eram un pic mai limpezi în finală, câștigam detașat. Am avut cel puțin 20 de aruncări ratate din situații de unu la unu cu portarul”,a mai precizat Răzvan Caba. (Ana MOISE)