Junioarele I si antrenorul Ioan Holban

Handbalistele junioare I din Roman și Târgu Neamț sunt la un retur distanță de calificarea la turneul semifinal, dar ambele formații au plătit tribut inconstanței din jocuri. Cu 12 puncte, la numai două victorii distanță de ocupanta locului 5, ambele formații sunt clasate pe muchie de cuțit, între cele 4 formații care se vor califica la primul turneu semifinal.

Patru victorii din șapte

Echipa de handbal feminin, junioare I, a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Roman a încheiat turul campionatului naţional, seria A, cu o victorie la scor, 38-21 (17-10), cu CSȘ Bacău. Participantă, în sezonul trecut, la turneul final naţional al echipelor din categoria juniori II, LPS Roman a avut un tur mai slab de campionat, cu doar 4 victorii din 7 posibile. Rămâne ca favorită pe lista celor 4 care se vor califica la turneul semifinal, cifra 4 fiind şi cea a locului pe care echipa romaşcană pregătită de antrenorul emerit Ioan Holban a încheiat prima parte a competiţiei. În ultima etapă din tur era obligatorie o victorie, înfrângerea fiind de neconceput, cel puţin datorită valorii superioare a echipei romaşcane. În meciul de duminica trecută, cu CSȘ Bacău, handbalistele din Roman au învins categoric. Antrenorul Holban a trimis la joc majoritatea handbalistelor din lot: Suceu, Ivanov (portari) – Marian, Căruntu, Caramalău (junioară II) – 4 goluri, Vartic (9), Dima (2), Mârţ (3), Balint (3), Roşca (4), Lungu (6), Liţă (2), Oancea (4), Pristăviţa (1), Grigoriu.

Antrenor nemlțumit

Ioan Holban este nemulțumit de prestația în salturi a echipei, care a alternat victoriile cu înfrângerile dezamăgitoare, printre fiind și cea din meciul cu LPS Piatra Neamț, pregătită de profesorul Constantin Rusu. “Rezultatul din ultima etapă este bun. Jocul trebuie îmbunătăţit. Astfel, o să mai rezolvăm din probleme, inclusiv pe cele pe care le-am avut în două meciuri din tur, cu HC Buhuşi, respectiv LPS Piatra Neamţ. În mod normal, după acest tur, înfrângere meritată a fost doar cea cu LPS Iaşi. Pas cu pas, vom continua: calificare la primul turneu semifinal, calificare la al doilea semifinal, calificare la turneul final – obiectivul nostru. Trebuie să revenim la jocul bun. Acum mă îngrijorează şi că sala este în renovare şi că nu mai avem unde să ne facem programul. Mai sunt săli de sport în Roman, la şcoli. Sunt şi echipe de juniori I, II şi III, atât la feminin, cât şi la masculin. Este greu de găsit o soluţie care să împace toată lumea. Jocul scârţâie, nu este ce ar fi trebuit. Este în interesul fetelor să joace bine. Echipa are potenţial, dar nu-l valorifică. Pe linia de 9 metri avem 4 jucătoare cu înălţime peste 1,77 metri. Școala este prioritate şi este normal ca un copil să se ţină de carte. Handbalul nu trebuie trecut ca secundar. Se pot face amândouă bine. Degeaba vrea antrenorul… Cu forţa nu se poate şi nici nu trebuie. Intrăm în pauză competiţională, dar nu şi de pregătire, chiar dacă următorul meci va fi în ianuarie”, a declarat Ioan Holban. LPS Roman are programat, în 19 ianuarie, primul meci al returului cu HC Buhuşi, echipa de pe locul secund în faţa căreia are de luat o revanşă. Apoi, clasamentul se va rearanja până la finalul returului sau mai devreme. Toate echipele clasate în partea superioară a clasamentului, inclusiv cea din Roman, au învins în ultima etapă din tur: LPS Iaşi – LPS Gura Humorului 46-15, CSȘ Tîrgu Neamţ – LPS Botoşani 36-24, LPS Piatra Neamţ – HC Buhuşi 23-30. În jumătatea inferioară a clasamentului se află LPS Botoşani (9 puncte), pe locul 5, urmată de CSȘ Bacău (6), LPS Piatra Neamţ (3) şi CSȘ Gura Humorului (3).

Piatra Neamț a învins Roman după foarte mulți ani

Handbalistele junioare I de la LPS Piatra Neamţ au obţinut prima victorie din actuala stagiune, în runda a cincea a campionatului naţional, după ce s-au impus cu 22-20 în faţa rivalelor de la LPS Roman.  LPS Piatra Neamţ nu a mai reuşit să bată formaţia din Roman de foarte mulţi ani, la acest nivel. “Dacă băteam și la Bacău cred că aveam şanse reale de a ne califica la turneul semifinal. Am sperat că vom câștiga pe terenul băcăuancelor, însă am ratat această șansă. Și-au intrat în rol și arbitrii, dar până la urmă noi am greșit”, a precizat antrenorul Constantin Rusu. Cealaltă reprezentantă a județului Neamț în întrecerea feminină a junioarelor I, echipa CSS Târgu Neamț, pregătită de antrenorul Cristi Bursuc, ocupă locul 3 în serie și a fost aproape de o surpriză în meciul de la Roman, cu LPS. Până la final, LPS Roman s-a impus cu 34-30, dar la pauză a condus echipa din Târgu Neamț cu 14-12. Practic, echipa din Târgu Neamț a început prost meciul, dar și-a revenit în repriza a doua.

Cristi SOROCEANU

Clasamentul primelor patru din seria A

1 Iaşi7700246-13021
2 Buhuşi7601213-17818
3 Tg. Neamţ7403249-19212
4 LPS Roman7403203-17112