reclama autocenter

microbuz scolar iarna

Un liceu din Neamț a fost închis, ieri, 7 ianuarie, din cauza unui șofer, care a refuzat să transporte 17 profesori, care ar fi trebui să-și desfășoare orele acolo. Anunțul a fost făcut, astăzi, 8 ianuarie, de inspectorul școlar general al IȘJ Neamț, Viorel Stan: „Sentimentul meu este că, mai degrabă, ai noștri colegi sunt cei care vor să chiulească de la ore, nu elevii. Ar trebui să știți că nu directorii și nici primarii sunt cei care au dreptul să închidă o școală. Acest lucru se face doar cu aprobarea Inspectoratului Școlar sau al Ministerului Educației și această decizie se comunică Prefecturii. Ieri, pentru un șofer de microbuz, care a refuzat să ducă 17 profesori la un liceu din județ pe motiv că îi este teamă să nu rămână înzăpezit, s-a închis un liceu. Pentru că așa a vrut un șofer. Nu vreți să știți cum m-am simțit eu în fața prefectului fiind pus într-o asemenea situație”, a precizat inspectorul Stan.

În cadrul întâlnirii, „generalul” a citit tuturor directorilor școlilor o informare despre modul în care trebuie să acționeze aceștia în cazul în care se impune închiderea unei școli. Acesta a subliniat faptul că reprezentanții școlilor nu au voie să ia decizii de capul lor înainte de a se consulta cu toate autoritățile abilitate și responsabile pentru remedierea unor problemele apărute din cauza vremii nefavorabile.

Cel mai probabil, liceul la care inspectorul a făcut referire este cel de la Valea Ursului, care a fost închis ieri din cauza mai multor profesori care nu au putut să ajungă la școală pe motiv că Drumul Județean 207 C a fost înzăpezit.

La această oră, inspectorul Stan a anunțat că nicio școală din Neamț nu este închisă din cauza vremii și că toate probleme apărute în această săptămână au fost rezolvate. (M. TEODOROF)

Articolul precedentBOTOȘANI: Sistemul informatic al Vămii a redevenit funcţional
Articolul următorVASLUI: Copil în comă, după ce a fost lovit de un cal
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Decât cu așa șef, mai bine lipsă! În loc să țină cu subalternii, domnul inspector se ține de scaun. Halal!

Comments are closed.