iasi universitatea cuzaUn conferențiar de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației) a fost trimis în judecată, joi, 25 august, de Parchetul Judeţean Iași, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei, citat de Parchetul Înaltei Curţi.

Constantin Petrovici, aflat sub control judiciar, este acuzat de “trafic de influență, fals intelectual și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual”.

“În zilele de 16 și 17 iunie 2016, inculpatul Petrovici Constantin i-a solicitat unei studente să întrețină relații sexuale cu el pentru a o promova la disciplina «Didactica activităților matematice pentru învățământul preșcolar și primar», al cărei titular este. La data de 17 iunie 2016, inculpatul a consemnat în catalogul Facultății de Psihologie și științe ale Educației, corespunzător anului universitar 2014-2015, faptul că studenta a obținut nota 5 la disciplina respectivă deși, în realitate, aceasta obținuse nota 3. Totodată, inculpatul i-a dat de înțeles aceleiași studente că a determinat secretarul facultății să facă modificările necesare din catalogul electronic, în sensul inserării notei 5 în locul notei 3, urmând a-i solicita studentei să aibă relații sexuale cu el”, potrivit rechizitoriului procurorilor ieşeni.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Iași. (ZCH NEWS)