Pentru că e perioada în care hainele și rechizitele, în principal, dar și jucăriile se vând foarte bine, piața a fost invadată de produse contrafăcute, lucru care a intrat în vizorul polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. În perioada 24-26 octombrie s-au făcut mai multe controale în Piatra Neamț și, bineînțeles, au fost descoperite probleme.

Astfel, poliţiştii au depistat la patru societăţi comerciale (care au ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul) îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și jucării, care aveau mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al IPJ Neamț. ”Întrucât nu au fost identificate contracte de licență cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra respectivelor mărci înregistrate, poliţiştii au constatat că articolele respective erau susceptibile a fi contrafăcute. În toate cele patru cazuri au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”.

Polițiștii au confiscat 370 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și 280 de jucării și rechizite, în valoare totală de peste 12.800 de lei. Legea 8471998 pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă ”punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”. (C.M.)

Articolul precedentPNL Neamţ: „Guvernul PSD își bate joc de românii din zona Moldovei! Nu abandonați proiectul spitalului regional de la Iași!”
Articolul următorL3 CSM Ceahlăul Piatra Neamţ-AFC Botoşani II (27.10; 15:00)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.