balci roman 07

Până marţi, 6 august, romaşcanii şi locuitorii comunelor arondate sunt invitaţi la bâlciul anual, ce se ţine în bazarul din municipiu. Deschiderea bâlciului a avut loc duminică, iar oficial autorităţile s-au reunit pentru inaugurare luni, 29 iulie, la eveniment fiind prezenţi inclusiv câţiva consilieri locali, dar şi reprezentanţi de la sănătate publică sau medici sanitar-veterinari. Primarul Laurenţiu Leoreanu a făcut turul tradiţional al bâlciului, discutând cu proprietarii de utilaje şi comercianţii. Acesta s-a arătat mulţumit că, în ciuda crizei, agenţii economici au răspuns prezent la invitaţia autorităţilor şi romaşcanii nu s-au dat la o parte nici de la micile cumpărături, dar nici de la a mânca mici şi a se răcori la un pahar cu bere. „Este un eveniment cu tradiţie în Moldova şi care caută de la an la an să aducă un plus prin condiţiile oferite, dar şi prin siguranţa cetăţenilor. Avem echipaje de la Poliţia Locală, de la Poliţia municipală şi Jandarmerie. Acest bâlci îl dorim spre nivelul unui parc de distracţie, un spaţiu în aer liber cu terase şi locuri de joacă. Am încercat să mutăm aceste activităţi în Obor, însă foarte mulţi oameni nu au putut ajunge în zonă. Noi ne ocupăm să fie linişte, iar muzica nu mai este permisă după orele 23. Mă bucur că duminică, în prima zi de bâlci, au venit foarte mulţi oameni şi nu au fost probleme. Sunt aduse produse de peste tot şi nu mi-e ruşine să recunosc că, de-a lungul anului, şi eu mi-am cumpărat produse de aici”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Vată pe băţ şi porumb fiert la 3 lei

O vată pe băţ costă 3 lei, la fel şi porumbul fiert. Un mic costă de la 1,5 lei la 2 lei, iar un pahar de bere ajunge de la 3 lei în sus. Langoşile simple tot 3 lei costă, iar cele mai scumpe sunt cele umplute, care pot ajunge şi la 6-7 lei. Hainele de piele sau de blană au toate preţuri negociabile. „În bâlci sunt terase de alimentaţie publică ce aparţin doar firmelor romaşcane. Comercianţii cu haine din piele sau blană vin din Bistriţa Năsăud sau Târgu Mureş. Parcurile de distracţii aparţin de două firme din Piatra Neamţ şi una din Botoşani, toate cu tradiţie de zeci de ani”, a declarat Doiniţa Maftei, directorul Direcţiei Pieţelor şi Bazarului. Anul acesta, strada Bogdan Dragoş nu va mai fi blocată, comercianţii fiind mutaţi pe străzile Renaşterii şi în curte la societatea Hidroterm. La solicitarea autorităţilor locale, în bâlci sunt prezente şi echipe ale Jandarmeriei Bacău, precum şi echipamente ale pompierilor, pentru stingerea incendiilor sau acordarea primului ajutor. Încasările până în acest moment sunt de 800 de milioane de lei vechi, estimările fiind ca până la finele sărbătorii să se încaseze 1,3 miliarde de lei vechi, bani care vor fi utilizaţi pentru construirea parcării etajate din Piaţa Centrală.

balci roman 14

balci roman 13

balci roman 12

balci roman 10

balci roman 09

balci roman 08

balci roman 05

balci roman 04

balci roman 01

Claudia MATEI

1 COMENTARIU

  1. PANE SI CIRC PENTRU ROMASCANI CU DE LA DEZLEGAREA LEUREANULUI CA DE NU ERA EL NIMIC NU SE MAI EXISTA IN TARGUL ROMANULUI

Comments are closed.