Guvernul Ludovic Orban a fost demis astăzi, 5 februarie, prin moţiune de cenzură, cu votul „pentru” a 261 de parlamentari. Moţiunea intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti” a fost iniţiată de PSD şi UDMR. Au fost prezenţi 373 de parlamentari.

Dezbaterile premergătoare votului nu au fost lipsite de elemente anecdotice. Atmosfera a fost ridicată la cote înalte de discursul furibund al premierului. ”Sunteţi parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea şi nu veţi scăpa de asta în toată carieră dv. Nu numai că a fost semnată candidatura dv. de acest stăpân, dar trei ani de zile l-aţi slugărit şi aţi votat toate proiectele împotriva interesului României. Puteţi să faceţi ce vreţi, nu mă las judecat de voi. În trei ani de zile aţi arătat clar de ce sunteţi în stare, de sărăcie, dezinformare, slugărnicie şi nu aţi adus nimic bun României”, a spus Ludovic Orban.

Un schimb interesant de replici a avut premierul şi cu liderul Pro-România, Victor Ponta. Ludovic Orban l-a acuzat că s-a operat în Turcia, pe vremea când era prim-ministru, iar Ponta a răspuns: „Ludovic, să ştii că eu m-am operat la picior, nu am fost la  o cură de dezalcoolizare”.

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a solicitat preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să sesizeze Curtea Constituţională pentru conflict interinstituţional Guvern-Parlament în urma adoptării de către Executiv, în şedinţa de luni, a „unei căruţe de ordonanţe de urgenţă”. “Nu votăm moţiunea pentru că deschide drumul spre anticipate şi ALDE nu vrea să asfalteze acest drum spre anticipate”, a mai adăugat Tăriceanu.

Un schimb antrenant de replici a avut loc şi între liderul USR, Dan Barna şi cel al UDMR, Kelemen Hunor. (ZCH NEWS)

Articolul precedentEugen Țapu-Nazare, senator PNL: ”PSD nu poate depăși granița propriilor interese. Pentru ei, românii nu contează”
Articolul următorTârgu Neamț: cetățenii orașului, invitați la dezbatere pe buget
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.