reclama autocenter

Joi, 9 iulie, Agenția de Turism Kamena Travel în parteneriat cu Primăria Piatra-Neamț au organizat un tur pietonal ghidat în zona centrului istoric al municipiului și pe strada Ștefan cel Mare. Activitatea a fost dedicată operatorilor din domeniul turismului din Piatra-Neamţ și împrejurimi şi personalului birourilor de turism din instituțiile publice, iar participarea a fost gratuită.

Ghidajul s-a făcut pe traseul Curtea Domnească – Str. Dimitrie Ernici – Str. Ștefan cel Mare, Cimitirul Eroilor, fiind punctate cele mai importante obiective din zona centrului istoric, sinagoga Baal Shem Tov, clădirile monument de pe strada Ştefan cel Mare şi monumentele din Cimitirul Eroilor. La activitate au participat  aproximativ 20 de persoane, reprezentanți ai agențiilor de turism, ai unor hoteluri și pensiuni și ai instituțiilor publice / Primăriei Municipiului Piatra-Neamț, Consiliului Județean Neamț.

Proiectul este realizat în cadrul Grupului de Inițiativă în Turism din Piatra-Neamț, grup înființat în luna ianuarie a acestui an și care este format din reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului public și ai societății civile care activează în domeniul turismului din Piatra-Neamț. Proiectul are ca scop promovarea conceptului de tur ghidat la Piatra-Neamț şi a ghizilor de turism atestaţi, care pot organiza astfel de activităţi pentru turiştii care vizitează oraşul, dar şi pentru localnici.

Este necesară realizarea unei coeziuni între mediul privat din turism și mediul public dacă ne dorim să punem bazele unei strategii multianuale pentru dezvoltarea turiscă a orașului. Mă bucur că foarte mulți operatori în turism din Piatra-Neamț au răspuns afirmativ inițiativei și că deja se realizează pași importanți în acest sens. Contribuția mediului privat este esențială și asigur de susținerea noastrăa declarat primarul Dragoș Chitic.

Activităţi similare vor fi organizate şi în perioada următoare.

Articolul precedentCalendarul titularizării cadrelor didactice pentru anul şcolar 2020/2021
Articolul următorO fată de 16 ani a lăsat bilet că se aruncă în Moldova! Pompierii o caută.
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.