Grupare infracţională din Bacău, Iaşi şi Neamţ destructurată!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO grupare infracțională, specializată în șantaj și deturnare a licitațiilor publice, care acţiona în judeţele Bacău, Neamț și Iași a fost destructurată, după o acţiune a poliţiştilor din cele trei judeţe, coordonaţi de procurorii DIICOT Bacău.

Polițiștii din structurile de combatere a criminalității organizate au efectuat, joi, 24 noiembrie, percheziții la locuințele unor persoane din cele trei județe, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

„În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 2.650 de euro, 7.500 de lei, mai multe telefoane mobile, înscrisuri și alte mijloace materiale de probă. Din cercetări a rezultat că activitatea infracțională s-a desfășurat în perioada 2014-2016,  în cadrul unei grupări infracționale de mari dimensiuni, în care erau implicate aproximativ 37 de persoane. Membrii grupării, prin șantaj, ar fi deturnat licitațiile publice organizate de Birourile Executorilor Judecătorești, în scopul adjudecării la prețuri minime a unor imobile care au făcut obiectul unor garanții pentru îndestularea unor creanțe. De asemenea, din cercetări a reieșit că doi dintre bănuiți, folosindu-se de calitatea lor de executor judecătoresc, respectiv avocat, ar fi acționat în sensul scăderii încrederii persoanelor de bună credință de a mai participa la licitații publice și i-ar fi consiliat pe membrii grupării să dea o tentă de legalitate actelor comise”, potrivit Poliţiei Române.

Au fost puse în executare 17 mandate de aducere, 5 persoane fiind reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj și deturnare a licitațiilor publice. Față de alte 7 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. (ZCH NEWS)

Articolul precedentVasluieni veniţi la furat cu taxiul la Târgu Neamţ
Articolul următorLIGA A IV-A: Bradul şi Teiul, performerele turului * Meci „nebun” la Roznov!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.