Patru indivizi arestați preventiv, trei aflați în arest la domiciliu și unul în stare de libertate au organizat un grup specializat în înșelăciuni prin metoda “Accidentul”. Ei au reușit ca, în perioada iulie-octombrie 2017, să înșele 18 persoane cu suma de 41.000 de lei și 2.500 de euro.

“Joi, 2 noiembrie, poliţiştii de la Biroul de Investigații Criminale Piatra Neamț, cu sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale au organizat o acţiune pe raza judeţelor Neamţ, Vaslui, Bacău şi Iaşi”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

“La activități, au participat luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale și polițiști de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Neamț, precum şi din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi. În aceeași cauză, la data de 15 octombrie, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au organizat o acțiune de prindere în flagrant a trei membri ai grupării, imediat după comiterea a două infracţiuni de înşelăciune prin metoda «Accidentul», ocazie cu care asupra lor a fost găsită suma de 12.586 lei şi 450 euro. La acea dată, față de aceștia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu”.

Tot ca urmare a colaborării dintre polițiștii nemțeni și cei ieșeni, în ziua de 21 octombrie a fost prins în flagrant un bărbat, de 24 de ani, din Iași, în timp ce arunca peste gardul unui penitenciar telefoane mobile, folosite la comiterea infracţiunilor de înşelăciune prin metoda “Accidentul”. Tânărul este cercetat pentru introducerea în penitenciar de bunuri interzise la deținere. Polițiștii din Neamț au colaborat și cu polițiști din Cluj şi Bacău, pentru probarea altor două de infracțiuni de acest gen, comise pe teritoriile celor două județe. (C.M.)