pietricica turism

Mai puțini bolnavi sunt diagnosticați cu boli de sezon, dar pneumonia continuă să afecteze sute de nemțeni. Vârful sezonului a fost depășit, după ce numărul bolnavilor cu viroze a ajuns la 2.072 săptămâna trecută, din care doar 43 au avut nevoie de internare, față de aproape 2.600 de cazuri în săptămâna precedentă, din care 40 de pacienți internați.

“Numărul de pneumonii raportate a fost de 631, cu 162 de pacienți internați, tendință în scădere față de săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 786 de cazuri cu 195 de internări”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

În două săptămâni, numărul bolnavilor cu viroze a scăzut cu aproape 1.000. Tot săptămâna trecută au fost diagnosticate cu gripă 17 persoane și a fost înregistrat decesul unui pacient de 56 de ani, nevaccinat antigripal, cu afecțiuni cronice, care a fost transferat în 20 februarie cu elicopterul la Spitalul de boli infecțioase Iași.

Întrucât sezonul îmbolnăvirilor nu s-a terminat, medicii recomandă, în continuare, respectarea măsurilor minime de protecție, prin spălarea repetată a mâinilor cu apă și săpun, evitarea pe cât posibil a aglomerațiilor, iar de la primele simptome de gripă sau viroze să nu se recurgă la automedicație, ci să se meargă la medicul de familie. DSP Neamț are în evidență 26.302 nemțeni care s-au imunizat împotriva gripei până acum. La medicii de familie din Neamț mai există, totuși, 50 de doze de vaccin antigripal disponibil. (C.I.)