Angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Neamţ au protestat vineri, 16 martie. Activitatea nu a fost întreruptă, dar salariaţii au arborat banderole albe pe mână. Motivul este neplata salariilor pe data de 14 martie.

Grevă japoneză la DJST Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Având în vedere neplata salariilor angajaților în data de 14.03.2018, fără a fi anunțat alt termen de plată, anunțăm organizarea unui protest sub forma de GREVĂ JAPONEZĂ în toate instituțiile din Sport și Tineret, pentru data de 16.03.2018. Angajații vor purta banderole albe pe braț în semn de protest față de NERESPECTAREA de către angajator a obligațiilor legale și a celor stabilite prin contractul colectiv de muncă privind plata la timp a drepturilor salariale”, se precizează într-un comunicat de presă al Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST).

Grevă japoneză la DJST Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Sindicatul Național Sport și Tineret anunță declanșarea programului de proteste la nivel național, ca urmare a faptului că memoriile și solicitările de dialog înaintate Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Comisiei de Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților, în care sunt expuse principalele probleme cu care se confruntă angajații din sistem au rămas fără răspuns. Tratamentul inegal și discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 în ceea ce privește salarizarea personalului din domeniile Sport și Tineret, dar și ignorarea propunerilor de corecție și a amendamentelor depuse, au determinat menținerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România. Astfel, reîncadrarea personalului și comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1.300 lei net, nediferențiat pe funcții, grade , trepte, gradații au dus la apariția unor situații aberante pe care le-am semnalizat în repetate rânduri. Ridicatul din umeri, nepăsarea și modul incorect și ilegal de relaționare cu organizația sindicală au alimentat tensiunile existente și ne obligă să recurgem la toate formele de acțiuni sindicale pentru a iniția drumul către o salarizare decentă și echitabilă!”, a declarat Andy Nagy, președintele SNST.

Programul acțiunilor de protest pentru perioada următoare: Miting la Ministerul Muncii – 28.03.2018 / Pichetarea unităților din Sport și Tineret / Marș către instituții – delegații SNST depun memorii cu revendicări la Guvern, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Muncii, Ministerul Educației și la Camera Deputaților. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: SNST Facebook)

Articolul precedentÎn week-end revine iarna! ANM a emis două avertizări COD GALBEN!
Articolul următorA scăpat ca prin minune, după un accident la polizor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.