0:00

Greva din educaţie a fost suspendată pentru că „nu sunt întrunite condițiile de declanșare a grevei generale”, a anunţat Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). „În urma unui referendum, doar 45, 67% dintre cadrele didactice au semnat pentru declanșarea grevei”, precizează FSLI într-un comunicat de presă. Nici la Neamţ lucrurile nu au stat altfel. Numai 17% dintre sindicalişti, mai exact 1.199 dintre membrii Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învăţământ și Cercetare Științifică (SLLICS), au fost de acord cu declanșarea protestului.

Greva din educaţie a fost suspendată! Nu s-au adunat suficiente semnături!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Am făcut referendum și la Neamț există doar un procent de 17% de doritori. Normal că e puțin, că trebuie jumătate plus unu, dar dacă federația ne cheamă, intrăm și noi atâția cât suntem. Noi facem parte dintr-o federație. Nu pot să mă duc eu că iese Clujul. Eu aștept comunicatul federației. Nu vă pot spune în momentul acesta nici că suntem nici că nu suntem în grevă. Înțelegeți-mă!”, a declarat prof. Gabriel Ploscă, președintele SLLICS Neamț,

Consultarea profesorilor din Neamț a început marți, 6 iunie şi s-a finalizat joi, 8 iunie. Principalele nemulțumiri sunt legate de poziționarea salariaților din familia ocupațională „învățământ” în partea inferioară a grilei de salarizare, neacordarea tranșei de majorare cu 20% începând cu 1 iulie 2017, conform programului de guvernare, precum și modul de calcul al drepturilor salariale suplimentare. (A. MOISE; M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentPremieră la Târgu Neamţ: Centru de Examinare Cambridge
Articolul următorCal imobilizat pe o punte, salvat de pompieri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.