Greva din educaţie a fost suspendată pentru că „nu sunt întrunite condițiile de declanșare a grevei generale”, a anunţat Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). „În urma unui referendum, doar 45, 67% dintre cadrele didactice au semnat pentru declanșarea grevei”, precizează FSLI într-un comunicat de presă. Nici la Neamţ lucrurile nu au stat altfel. Numai 17% dintre sindicalişti, mai exact 1.199 dintre membrii Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învăţământ și Cercetare Științifică (SLLICS), au fost de acord cu declanșarea protestului.

„Am făcut referendum și la Neamț există doar un procent de 17% de doritori. Normal că e puțin, că trebuie jumătate plus unu, dar dacă federația ne cheamă, intrăm și noi atâția cât suntem. Noi facem parte dintr-o federație. Nu pot să mă duc eu că iese Clujul. Eu aștept comunicatul federației. Nu vă pot spune în momentul acesta nici că suntem nici că nu suntem în grevă. Înțelegeți-mă!”, a declarat prof. Gabriel Ploscă, președintele SLLICS Neamț,

Consultarea profesorilor din Neamț a început marți, 6 iunie şi s-a finalizat joi, 8 iunie. Principalele nemulțumiri sunt legate de poziționarea salariaților din familia ocupațională „învățământ” în partea inferioară a grilei de salarizare, neacordarea tranșei de majorare cu 20% începând cu 1 iulie 2017, conform programului de guvernare, precum și modul de calcul al drepturilor salariale suplimentare. (A. MOISE; M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentPremieră la Târgu Neamţ: Centru de Examinare Cambridge
Articolul următorCal imobilizat pe o punte, salvat de pompieri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.