Recentele concursuri (11 mai) pentru ocuparea posturilor vacante de preşedinţi-directori generali ai Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS) din judeţele Regiunii de Nord-Est (dar nu numai!) au dovedit că, în unele locuri, iniţiativa se poate dovedi… misiune imposibilă. În altele, nu…

De pildă, candidatul admis la Iaşi, Gheorghe Radu Ţibichi, a obţinut 85 de puncte, clasându-se pe locul doi la nivel naţional, după candidata de la Maramureş (Carmen Eleonora Prodan – 86 puncte). Pe de altă parte, candidata respinsă la Vaslui, Petronela Elaria Hagiu, a obţinut un rezultat hilar, cel mai slab din ţară, de doar 27 de puncte.

CAS Iaşi

La Bacău a fost admis Ion Marius Savin, iar la Botoşani Carmen Rodica Nicolau, ambii candidaţi acumulând câte 70 de puncte.

CAS Neamţ

La Neamţ, Florin Neculăeş a decis să absenteze, dar nici candidatul care s-a prezentat, Neculai Mihai, nu a realizat mare lucru: 51,50 puncte şi… respins. La Suceava, s-au prezentat ambii candidaţi, dar rezultatele i-au plasat în zona respins: Aurelian Daniel Bădoi – 53,50 puncte şi Victor Cristi Bleorţu – 51,50 puncte.

Contestaţiile (sperăm să nu conteste absenţii!) se pot depune luni, 15 mai, până la ora 21:30. Cei care au promovat, în schimb, pot participa la proba interviu, care este programată pe 17 mai, de la ora 10:00, la sediul CNAS. (M. CONSTANTINESCU)