reclama autocenter

papagalii fara bilet

Ăsta den mijloc, după ce l-am băgat în beci să nu auză de doamna Nuți, și-o luat lumea-n cap și umblă teleleu pren târg. Și unde nu-l pune ăla de fuge de tămâie să se oprească la piață, că avea poftă de semință de bostan. Și s-o aterizat pă el taman pe locu` de pus mașini la păstrare cât e omu` dus după părădici de bulion, loc care se plătește cu câțiva firfirei pe ceas. Ne trezim cu un mesaj că l-o blocat și are nu știu ce galben la trenu de aterizare. Drept pentru care am convocat consiliu de urgență și ne-am dus să-l slobozim din arestuială. Acuma, nu zicem că am făcut trafice de influenți, da` domni dă la parcări o fost amabili, că le-am explicat că noi mai mult zburăm și că stăm numai așa, să vedem ce mai zice poporu`, și ne-o dat drumu`, iară cumătru` den dreapta le-o dat autograf, care peste două sute de ani o să coaste o avere. Mulțămim frumos!

Domnu` prifect de la noi și-o făcut hatâru` și l-o chemat pe ambasadoru` polonezilor la întâlnire. Și-o chemat și pe cine mai era prin instituție, ca să nu zică oaspetele că e un fel de voievod. După ce s-o vorbit pă ei s-o expus la colegii dă presă cu impresii și dorinți la microfon. Numai că gingașa și scumpa noastră vice de cejeu o stat mai deoparte. Motivu`? Acuma nu știm ce să credem, dar tot domnia sa ni l-o zis : „ …n-am ajuns la microfon!“  Că era prea sus, că era prea departe, nu s-o precizat, dar noi credem că distinsa doamnă n-o vrut să se bage-n seamă. La microfon.

O dumă de la navetiștii de pe axa Piatra – Roman zice că celor ce ne conduce județu`, recte dom` prifect și un dom` vice de la cejeu, nu le ajunge cafelile băute la instituție pă banii guvernului și mai pun de câte una când ajung acasă, adică ca băieții osteniți după drumuri. Acuma, noi cugetăm că ori își iau de lucru pentru acasă și mai adastă preț de o cafea la oarece descuții, ori pun la cale o cursă rapidă pe axa pomenită, care să preia din drum și pă ceilanți numiți pă funcții să nu se cheltuie pă ei ori să se obosească. Da` noi zicem că e mai nimerit un autocar pentru relația Roman-Piatra și un eventual microbuzaș pentru cei ce stau la târgu` lui dom` Harpa. Căt despre benzini, au ei clienții lor, nu le plângem de milă.

Articolul precedentLa Filiala Uniunii Scriitorilor Iaşi: Cărţile pentru premiere, până la 31 august
Articolul următorRefacerea DJ 159, la Crăiești