0:00

”Grădinițele de familii”, în 13 localități din mediul rural, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncepând cu noul an școlar, nu doar copiii vor merge la grădiniță, ci și părinții acestora vor fi așteptați la ore. Asta pentru că 25 de cadre didactice din mediul rural (din localitățile Balș, Butea, Ciohorăni, Gorban, Deleni, Grajduri, Horlești, Mironeasa, Moțca, Slobozia, Strunga, Cristești, Gropnița) își vor desfășura activitatea în cadrul ”Grădinițelor de familie”, după ce în luna iulie, au beneficiat de cursuri de formare în acest sens. Programul ”Grădiniţa de familie” este o modalitate de comunicare pentru copii şi părinţi, având rolul de a-i apropia, sprijinindu-i pe părinți să înțeleagă mai bine nevoile cu care se confruntă copiii lor. În acest fel, aceștia au ocazia să-și petreacă timpul împreună în grădinița de familie, la școală, şi să desfăşoare activităţi noi ce contribuie la consolidarea legăturilor familiale.

Formarea cadrelor didactice s-a derulat în cadrul proiectului “Împreună pentru Copii!”– componenta PLUS, derulat de ISJ Iași în colaborare cu Fundația HOLT Iași.La cursurile de formare, cadrele didactice au aprofundat teme precum principiile educaţiei apreciative, rolul şi responsabilităţile educatorului, elemente de psihologia dezvoltării, particularităţile vârstei preşcolare, rolul  părintelui în dezvoltarea corespunzătoare a copilului de vârstă  preșcolară, gestionarea comportamentelor nedorite sau abordarea pozitivă a disciplinării copilului. În cadrul atelierelor educatorii au abordat aspecte legate de tehnici de comunicare eficientă cu copiii, de înțelegerea și interpretarea comportamentelor și au elaborat instrumente de lucru pentru activitățile de tip Grădinița de Familie”, se precizează într-un comunicat al ISJ Iași.

Prin proiectul ”Împreună pentru copii!” se urmărește implementarea unor noi servicii integrate, în 80 de școli din mediul rural, din județ, în vederea prevenirii riscului de abandon școlar, creșterii participării școlare și a incluziunii sociale a copiilor aflați în situații de risc și a familiilor acestora. (M.T.)

Articolul precedentTârgu-Neamț: Trofeul „Cetății-Cupa RIFIL” la rugby feminin
Articolul următorSute de profesori în căutarea unui loc de muncă. Listele posturilor scoase la concurs
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.