0:00

Grădinița Nr. 2 Târgu Neamț, în febra pregătirilor noului an școlar, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Grădinița Nr. 2 cu Program Prelungit din Târgu Neamț a intrat pe ultima sută de metri pentru pregătirile începerii noului an școlar. Colectivul de profesori, în fiecare dimineață, se apucă de aranjat clasele, sălile, locurile de joacă și curtea exterioară. În următorul an școlar, grădinița se pregătește de noi proiecte educative. “Am realizat foarte multe proiecte și activități, tocmai în idea ca grădinița să aibă un anumit standard. Și cred că l-am atins. Chiar doamna ministru Ecaterina Andronescu ne-a vizitat și ne-a felicitat, mărturisindu-ne că a rămas impresionată, nemaivăzând o grădiniță aşa frumoasă. Participăm cu copiii la foarte multe concursuri, unde am obținut foarte multe”, a spus directoarea Mariana Cozma.

În afara acestor proiecte, grădinița se pregătește pentru noul an școlar și în ceea ce privește hrana pentru cei mici. Masa pe zi, este de 7 lei pentru un copil, iar meniul unei zile la Grădinița Nr. 2 arată ca un meniu de la un restaurant select. carne, lapte, unt, mușchi file, brânză, smântână, salate. Directorul Mariana Cozma, spune că mulți cetățeni, când au aflat ce mâncare bună este aici, au întrebat-o dacă nu ar putea să mănânce și ei. “Mulți m-au întrebat dacă nu pot să vină și ei să mănânce la noi, pe motiv că mâncarea e bună și ieftină. În perioada următoare ne dorim să aducem și un patiser, pentru a face copiilor prăjituri de casă”, a mărturisit Mariana Cozma.

Grădiniţa oferă educaţie până la ora 18, când vin părinţii să-şi ia copiii. “Noi oferim educație până la orele 18, ora când vin majoritatea părinților și-și iau copiii. Suntem o grădiniță incluzivă, primind toate categoriile de copii, începând de la cei cu dizabilități, până la cei din familii defavorizate. Le oferim trei mese gratuite pe zi, hrană oferită de Primăria Târgu Neamț. Colaborăm foarte bine cu primăria din oraș și cu Consiliul Județean. Le mulțumim pe această cale, pentru că ne ajută foarte mult. Niciodată nu ne-au refuzat”, a mai precizat Mariana Cozma.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentProaspeții titulari din învățământ respiră greu
Articolul următorParcarea etajată, tot amânată