0:00

Primarii de la Girov se ceartă pe birou. Iar cearta nu s-a oprit între pereții primăriei, ci a ajuns tocmai la Poliția Județului Neamț, care a fost apelată luni, 27 iunie, la 8 dimineața, prin 112, pentru a veni de urgență la Girov.

Reîncep scandalurile la Girov: Primarii se ceartă pe birou!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPovestea pornește de la ziua de vineri, 24 iunie, când trebuia să se valideze Consiliul Local de la Girov, lucru care nu s-a întâmplat din cauza boicotului consilierilor PNL, după cum susține noul primar, Vasile Ciubotaru. Tot vineri, în cadrul aceleiași întruniri, Vasile Ciubotaru spune că a depus jurământul în fața consilierilor noi, a celor vechi, a altor funcționari din primărie, dar și a judecătorului Cătălin Mirel Mormoe. „După investirea mea și depunerea jurământului de credință, în prezența consilierilor, a domnilor de la Prefectură și a domnului judecător Mormoe, a o parte din consilierii locali aleși, dar și din cei vechi, și a funcționarilor din primărie, am revenit la sediul primăriei pentru a prelua biroul și a face procesul de predare-primire. Dar, surpriză: nimeni nu mai era, iar biroul era închis. Atunci, o parte din consilierii aleși, dar care nu erau validați, și cu funcționarii primăriei au decis sigiliarea acelui birou pe motiv că domnul Sarion nu mai era primar de vreme ce eu am depus jurământul, dar nici nu puteam să preiau biroul fără să fie și dumnealui prezent. L-am sunat, dar nu a răspuns ca să-l chemăm aici”, a declarat noul primar, Vasile Ciubotaru.

Acesta spune că joi, cu o zi înainte de ședința de constituire a noului consiliu, a fost sunat de fostul primar, Florinel Sarion, pentru a veni să facă predarea-primirea, dar că a refuzat motivând faptul că nu a fost validat încă și că ar încălca legea dacă preia biroul înainte de depunerea jurământului. „Sigiliul a fost pus în prezența polițistului local, în baza unui proces verbal, urmând să ne întâlnim azi cu fostul primar și să dăm jos sigiliul ca să facem predarea-primirea, dar, când am ajuns la primărie, la 7.55, ușa era deschisă, sigiliul era rupt, iar domnul Sarion era în birou. Atunci am sunat la 112”, a adăugat Vasile Ciubotaru.

Noul primar susține că abia după ce a ajuns poliția la primărie Florinel Sarion i-a prezentat un alt proces verbal, încheiat în această dimineață, la 7.03, în prezența câtorva angajați și a polițistului local, care fusese lăsat să păzească sigiliul, prin care s-a decis ruperea sigiliului și deschiderea ușii „pentru a se aștepta noul primar în vederea realizării procesului de predare-primire”. „Eu am dat declarație în această dimineață polițiștilor care au venit, însă domnul Sarion a refuzat, spunând că se duce să dea declarație la biroul județean al poliției, nu în prezența mea”, a spus Vasile Ciubotaru.

Sarion contestă depunerea jurământului de noul primar

Reîncep scandalurile la Girov: Primarii se ceartă pe birou!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa polul opus, Florinel Sarion, susține că Vasile Ciubotaru nu este încă primar plin, pentru că nu s-au întrunit condițiile cerute de lege la depunerea jurământului. „Vineri a fost ședința de constituire a Consiliului Local Girov. Prin neprezentarea unor aleși locali, ședința nu s-a putut ține, pentru că nu s-a întrunit cvorumul, așa că s-a amânat pentru mâine, 28 iunie, la ora 12. După ședință, eu nu eram aici. Am înțeles că domnul Ciubotaru a venit și a sigilat biroul. Am venit la 7.30 la primărie și erau deja oameni care așteptau cu treabă, dar biroul era sigilat. În prezența unei comisii, am desigiliat biroul și mi-am făcut treaba în continuare”, a povestit Florinel Sarion firul evenimentelor.

Acesta spune că nu intenționează să depună, la rândul său, vreo plângere, dar că, atâta timp cât mai este primar, vrea să fie lăsat să-și facă treaba. „Eu contest depunerea jurământului în fața unui consiliu care nu s-a constituit. Eu nu fac nici o plângere. Nu vreau să aud de plângeri. Eu chiar l-am sunat joia trecută și i-am spus că, dacă vrea să ia în primire, având în vedere că e primar ales, poate să vină vineri dimineața. O predare-primire nu era o problemă din punct de vedere legal. Dacă venea azi dimineață să spună să facem predarea, eu n-aveam nimic împotrivă. Eu l-am așteptat să predau lucrurile, nu să fie chemată poliția. Până la predare, eu rămân primar, pentru că nu suntem la piață să ne târguim”, este de părere Florinel Sarion.

În afară de verificările făcute de poliție, pentru a se stabili atât modul în care s-a aplicat sigiliul, cât și ruperea lui, la Primăria Girov, tot luni dimineața, a venit și Curtea de Conturi pentru a face alte verificări. „Curtea de Conturi și-a anunțat controlul încă de dinainte de alegeri. Vor să verifice mai multe lucruri, precum autorizațiile de construire sau taxele și impozitele”, a precizat Florinel Sarion. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentBiblioteca “Nicolae Milescu Spătarul”: Concurs de literatură satirico-umoristică
Articolul următorEVALUAREA NAŢIONALĂ: „A fost mai ușor decât la simulare”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.