pietricica turism

nadasanu marieta

  •  viceprimar Marieta Nădășanu: ”Prefectul a spus să nu ne grăbim să preluăm activitatea primăriei”
  • prefect Vlad Angheluță: ”Am fost să rezolv problema listelor electorale”

Până miercuri la ora 16, Primăria Girov nu avea mașină de serviciu, ștampilă și registru de hotărâri. Ele era ”confiscate” de Ciprian Avasiloaiei, fost viceprimar, care mai aștepta nu se știe ce intervenție care să-l facă în continuare fericit posesor de însemne ale puterii locale. Cei care au câștigat prin ședință de consiliu local funcțiile de vice și primar stăteau la serviciu și așteptau să treacă ziua și să mai bifeze încă un moment al războiului local. Momentul fericit al predării celor trei lucruri de către Avasiloaie a fost precedat de o vizită pe care consilierul cu atribuții de viceprimar Marieta Nădășanu a considerat-o surprinzătoare și chiar… amenințătoare: chiar prefectul de Neamț , dl. Vlad Angheluță.

Iată relatarea doamnei Nădășanu: ”Ieri eram în primărie, dl. primar a fost plecat cu o problemă la Piatra și am primit vizita dlui. prefect și a zis să discutăm, a-ți preluat, am preluat, noi facem treabă, birourile nu, că cei din primărie sunt speriați, eu stau la secretariat, de exemplu. Cum stați cu listele electorale, că era problema listelor pentru alegeri, că hârtiile erau la doamna secretară. Fata care ține acuma locul, că hârtiile erau în birou la dna. secretară, a zis că a spart ușa și a luat și a rezolvat asta. Și dv. de ce vă grăbiți cu preluatul, m-a întrebat dl. prefect. Eu i-am spus că nu ne grăbim, este o hotărâre a Consiliului Local și ea trebuie pusă în aplicare obligatoriu. M-a întrebat eu cu câte voturi am ieșit, i-am răspuns că am ieșit cu 7, m-a întrebat dacă nu trebuiau 8, i-am explicat că dl. Ilie Petre a spus în ședință că pentru mine trebuie minim 6 voturi și pentru dl. Sarion minim 8. A întrebat dacă așa a spus dl. Petre, am spus că da și atunci a spus încă odată, și vă rog să nu vă grăbiți și a întrebat cine a scris procesul verbal. Am zis că l-a scris dl. consilier Lungu, că din primărie nu a vrut să vină nimeni că au fost amenințate fetele și atunci a zis că o să mai vedem ce se mai întâmplă”.

Am întrebat-o pe doamna Nădăsanu dacă a simțit vreo amenințare din partea prefectului: ”Oricum nu cred că era treaba lui să vină să spună să mai așteptăm”, a spus Marieta Nădășanu.

vlad angheluta prefect

În replică, prefectul Vlad Angheluță a declarat că ”am trecut pe la Primăria Girov pentru a rezolva problema listelor electorale. Cu această ocazie am recomandat noii conduceri a Primăriei să facă preluarea în cadru legal, fără spargeri de uși. I-am îndemnat să facă o predare-primire civilizată și se pare că demersul meu a avut succes. Nu am vorbit cu Ciprian Avasiloaiei, a venit din câte am înțeles și a predat tot”, a explicat Vlad Angheluță. (V. BĂLĂNESCU)