gica-popescu

Campania pentru şefia FRF, atacuri la persoană

Gică Popescu a afirmat despre contracandidații săi în cursa pentru șefia FRF că: “Nu doar că îi voi bate la alegeri, îi voi rupe pe genunchi!”. El așteaptă astăzi verdictul final în ”Dosarul transferurilor”, unde este acuzat că ar fi prejudiciat statul român, dosar în care procurorul de ședință a cerut pentru el o pedeapsă cu suspendare. După ce Gică Popescu se va întâlni cu factorii de decizie din Neamț care vor avea drept de vot pe data de 5 martie, ”Baciul” va susține o conferință de presă.

”Tonul” l-a dat Mircea Sandu

Într-o campanie electorală ce se dorea o bătălie pe proiecte, lobby-ul a devenit hotărâtor. Cum spunea și Gheorghe Ștefan: ”Toți au programe frumoase, dar ceea ce va conta, va fi lobby-ul”. De ce? Pentru că așa au fost obișnuiți factorii de decizie, să voteze după cum le dictează ”Cel de Sus”. Contracandidații lui Popescu i-au cerut lui Mircea Sandu și Adalbert Kassai, secretarul general al FRF, să se suspende din funcții, dacă tot s-au hotărât că vor susține candidatura acestuia.

Atât Vasile Avram, cât și Gheorghe Chivorchian, adversari în lupta pentru șefia FRF, au protestat la adresa afirmațiilor defăimătoare făcute de Popescu, preferatul actualului președinte Mircea Sandu, sau chiar de actualul președinte, care este încă în funcție. ”Nașul”, nu s-a mărginit doar la a declara public că îl susține pe Gheorghe Popescu, dar a lansat un atac dur la adresa lui Avram, spunând că fiii acestuia ar fi promovat examenele din arbitraj cu ajutorul lui.

Pentru fiul meu, Valentin Avram, rezultatele vorbesc de la sine: în calitate de arbitru asistent FIFA, la toate testările la care a fost supus în ultimii ani, atît în țară, cât și la cursul CORE – UEFA, s-a clasat pe primele locuri. Rog, pentru ultima dată, conducerea FRF, a CCA și toată suita de agenți electorali ai lui Gică Popescu, să înceteze cu atacurile murdare la adresa familiei mele, reamintindu-le că noul Cod Penal incriminează calomnia, iar fiii mei au dreptul să-și apere imaginea și integritatea în instanță”, a fost replica lui Vasile Avram.

Gică Popescu: ”Îi voi rupe pe genunchi!”

Apoi a urmat afirmația lui Popescu, care a scos pentru prima oară ”pistoalele” în această campanie la adresa contracandidaților Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian, Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş, Sorin Răducanu, Paul Zarna şi Octavian Popescu. “Nu doar că îi voi bate la alegeri, îi voi rupe pe genunchi!”, a spus Popescu. Aflat în campanie la Bacău, unde s-a întâlnit cu membrii structurilor fotbalistice din Bacău și Neamț, Gheorhe Chivorchian nu i-a rămas dator lui Gică Popescu: ”Conform noului Cod Penal, condamnații au dreptul la un vorbitor pe lună”, a declarat, acid, Chivorchian. Fostul președinte al Ceahlăului a spus că fotbalul românesc trebuie scos de sub zodia anchetelor penale.

Gheorghe Chivorchian

”Avem un fotbal penal. Președintele Mircea Sandu este anchetat penal, îi face lobby lui Gică Popescu, ce este condamnat în dosarul transferurilor, pentru că a prejudiciat statul român și care, pe partea de imagine, în exteriorul țării, a fost trimis la plimbare de UEFA. Lui Gică Popescu forul european al fotbalului i-a dat un brânci clar, iar el vrea să reprezinte fotbalul românesc la UEFA? Avem arbitrii condamnați pentru corupție, avem patroni de cluburi condamnați, alții cu dosar penal și percheziții ale DNA la sediile cluburilor de fotbal. Repet, avem un fotbal penal. Cine îl recredibilizează pentru a atrage investitori? Un penal?”, a fost întrebarea retorică a lui Gheorghe Chivorchian. Fostul președinte al Ceahlăului se înteabă de ce, pe ordinea de zi a Adunării Generale a FRF de pe data de 5 martie, nu se află numai alegearea noului președinte, ci și propunerea pentru ca Mircea Sandu să devină președinte de onoare și să primească o rentă viageră.

”Sunt sportivi care obțin medalii la Jocurile Olimpice, sau sunt campioni mondiali și nu au rente viagere, ce a făcut Mircea Sandu de merită o rentă viageră de 5.000 de euro pe lună? De ce și-a construit un nou sediu, lângă cel al FRF, în care și-a amplasat viitorul birou de Președinte de Onoare, alături de cel al șefului arbitrilor și al secretarului general al FRF? Nu cumva tot el va conduce FRF și după data de 5 martie? Trebuia o Adunare Generală cu un singur punct pe ordinea de zi. Alegerea noului președinte al FRF”, a spus Chivorchian.

Razvan Burleanu vrea sefia FRF

Și Burleanu are reticențe

”Chiar în ziua alegerilor va fi o Adunare Generală în care vor fi propuneri de dezafiliere a 41 de cluburi și de afiliere a altor 20. Aceste 61 de voturi reprezintă masa de manevră. Popescu se bazează pe ele. Normal ar fi să fie convocata o Adunare Generală cu cel putin 30 de zile înaintea alegerilor, iar acolo să fie definitivate toate aceste afilieri și dezafilieri. În campanie am întâlnit oameni care spun că votează ce le spune Kassai, actualul secretar general al FRF. La fel cum în 2005 au votat contra lui Popescu, pentru că Adalbert Kassai le-a spus că este un infractor și evazionist, așa vor vota acum, în favoarea lui Popescu. Vor un baci lup la stână”, a fost replica lui Răzvan Burleanu.

Ajunsă în ”zodia” atacurilor la persoană, campania pentru președinția FRF a degenerat, dar cei ce votează vor trebui, dincolo de indicațiile primite și dincolo de interesele personale, ori de grup, să-și pună problema redresării fotbalului românesc. Ori pentru asta trebuie ca toată lumea să renunțe la trecut și să-și asume viitorul!

Cristi SOROCEANU