0:00

Gică Popescu, 8 minute pentru presa din Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Gică Popescu a fost vizibil incomodat de unele întrebări care i-au fost adresate în timpul vizitei în Piatra Neamț, precum: ”Ținând cont de lobby-ul fără precedent care se face pentru votarea dv, avem de-a face cu un candidat în campanie, sau vorbim deja de un nou președinte?”, sau ”Ce părere aveți despre controalele DNA din fotbalul românesc?”. Dacă ceilalți contracandidați au răspuns dezinvolt tuturor întrebărilor, încercând să pară sinceri, Gică Popescu s-a simțit comod doar în fața ”mingilor săltate la fileu”.

Participare numeroasă, conferință de presă scurtă

Conferința de presă a ”Baciului” a durat aproximativ 8 minute, față de o oră, cât a fost ținut conferința fostului arbitru Vasile Avram, sau 40 de minute, cât a răspuns întrebărilor Răzvan Burleanu, după finala Cupei României la minifotbal.

Gică Popescu a avut parte, însă, de o participare numeroasă la expunerea programului de guvernare a FRF: Viorel Măstăcăneanu, Ioan Mironaș și Marian Costea, din partea FC Ceahlăul SA, Cristi Vornicu, despre care se spune că reprezintă futsalul din Neamț (dar nu prea a organizat conferințe de presă în ultimii doi ani, ca să-l cunoască lumea), Ioan Costin Toma, președintele AJF Neamț (omul care rămâne deschis și răspunde oricăror întrebări), Vasile Vamanu, reprezentantul fotbalului feminin (care în Piatra Neamț e sublim, dar lipsește cu desăvârșire de la finala ONSS din urmă cu doi ani), Constantin Pancu, director adjunct al LPS Piatra Neamț (cel care l-a descoperit pe Alexandru Maxim și n-a primit nici măcar felicitări din partea conducerii FRF) și, surpriză, Emil Creangă, noul manager al Cetății Târgu Neamț, recent condamnat de Curtea de Apel Bacău.

La finalul întrevederii cu presa Gică Popescu a ținut să înmâneze câte un program ziariștilor ”incomozi” și care au deranjat prin întrebările lor staff-ul de campanie, care, probabil, se aștepta la un alt tratament față de candidatul a cărui imagine trebuia ”protejată”. Interesant ar fi fost să ne spună Gică Popescu concret cum vrea să reducă costurile la ligile inferioare, sau cum va rezolva problema fotbalului feminin, ori a fotbalului în sală, care, în țară la noi nu sunt ramuri prea dezvoltate.

Întrebări ”incomode”

– Ce părere aveți despre controalele DNA din fotbalul românesc?

– Nu știu … (!!! – n.r.: uimire )

– Vă considerați vinovat în Dosarul transferurilor, din moment ce ați returnat statului 400.000 de euro, reprezentând impozite datorate în cazul transferului lui Florin Bratu la Galatsaray?

– Niciodată nu am comentat deciziile instanței și n-o s-o fac nici acum. Mă voi supune legii.

– De ce în România există senzația că șefia FRF se va câștiga pe bază de prietenii și relatii și nu pe bază de proiecte?

– Dacă aveam relații și prietenii nu mergeam în țară să-mi prezint programul. Stăteam la București.

– Aţi făcut vreo înţelegere, în orice formă, cu Mircea Sandu  după eventuala alegere ca şef al FRF?

– …

– Care e proiectul sau afacerea pe care aţi întreprins-o după încheierea activităţii de fotbalist şi pe care o puteţi considera un exemplu de reuşită sub managementul dv?

– …

– Cum vă explicați faptul că la nivel național Guvernul nu alocă bani FRF, iar în teritoriu consiliile locale și județene dau bani echipelor de fotbal din Liga I?

– … Nu știu, probabil că legislația nu e armonizată …

– În anul 2000 ați refuzat să mai participați la acțiunile echipei naționale. S-a spus atunci că autoritățile nu ar fi vrut să faciliteze cumpărarea de către dv. a unui hotel. Este adevărat?

– Nu vreau să mai discut asupra acestui subiect… Chiar nu are nicio importanță.

Întrebări ”comode”

– Care sunt problemele din Neamț ale fotbalului, ce țin de rezolvarea FRF?

– Problemele de aici sunt la fel în toată țara: infrastructura, banii, numărul mic de copii care aleg să practice fotbalul, sistemele competiționale.

– Cum v-aţi simțit ca jucător în generația care a evoluat la Mondialul din SUA, în 1994?

– A fost o senzație unică. Ca jucător mi-am dorit tot timpul să iau o medalie cu naționala României și e păcat, pentru că în SUA am fost aproape de a o obține.

– Care este prioritatea zero pentru Gică Popescu?

– Promovarea tinerilor care să joace tot mai mult în ligile românesti este un țel pentru mine și echipa mea, însă nu prin impunere regulamentară vrem noi să creștem numărul de români în echipele din Liga I. Federația poate impune multe lucruri, dar nu așa trebuie rezolvate problemele. Trebuie discutate, analizate corect și puse în practică.

– Un alt punct pe care îl vreți repede rezolvat, care ar fi?

– Micșorarea cheltuielilor cluburilor de Liga a 2-a, Liga a 3-a și a celor de copii și juniori cu organizarea meciurilor, cu vize de legitimări și taxe anuale.

– Cum vreți să relansați fotbalul românesc?

– Începând de la copii și juniori. Vom crea câte un centru regional pe 5 judeţe. În fiecare vom alcătui câte o selecţionată regională, în care să strângem vârfurile din fiecare generaţie. Vom crea o competiţie din aceste selecţionate, pentru ca antrenorii echipelor naţionale să poată alege loturile pentru partidele oficiale. La nivel naţional vor fi cam 100 de persoane care se vor ocupa de implementarea programului nostru.

Cristi SOROCEANU

* 5 martie 2014 e data la care vor avea loc alegerile pentru şefia FRF,
* 6 candidaţi sunt în cursă: Gică Popescu, Răzvan Burleanu, Vasile Avram, Sorin Răducanu, Marcel Puşcaş şi Octavian Popescu

Articolul precedentCompunerile consilierilor locali
Articolul următorGratuitate (numai) pentru consilieri?

1 COMENTARIU

  1. S-AU PUS LA MASA NISTE HOTI PLINI DE DOSARE PENALE, S-O PUNA DE MALIGA SI SA-L ALEAGA PE POPESCU PRESEDINTELE FEDERATIEI DE JAPCARI AI FOTBALULUI NOSTRU!!! ESTE MISTO CAND AI SUSTINATORI DE TEAPA LUI (…)….ESTI ALBIT PE LOC!! CE MAI, O ADUNATURA DE HOTI CARE VOR SA PUNA MANA PE FOTBALUL ROMANESC SI ASA IN MOARTE CEREBRALA!!!

Comentariile sunt închise.